Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 06. 13.

Izraeli telepesek támadtak Nablus városára és felgyújtották a palesztinok termőföldjeit

2019. 06. 13.

Szerdán több tucat izraeli telepes támadta meg a Nablus városához tartozó Sebastia települést, mely a Jordán folyó nyugati partjának északi részén található.

Sebastia polgármestere Mohamed Azem elmondta, hogy az Eid Al-Fitr ünnep első napján több tucat izraeli telepes érkezett a településre, akik az izraeli hadsereg védelmét élvezték. A zsidó telepesek megérkezésük után azonnal megtámadták a várost. Az izraeli katonák azonnal kordont volntak a terület köré, és megakadályozták, hogy a palesztin lakosok eljussanak a helyszínre.

Ez idő alatt az izraeli telepesek felgyújtották a palesztin földművesek mezőgazdasági területeit és elpusztították azok terméseit Jaloud faluban, mely Nablus várostól délre található.

Palesztin helyi lakosok elmondták, hogy a tulajdonukban lévő földeken többnyire olajfák voltak, hiszen a falu lakosai olíva olaj előállításából élnek. Vagyis éltek, hiszen az izraeli telepes csőcselék elpusztította megélhetésük forrását. Ehhez pedig a Nyugat által ,,demokratikusnak,, hazudott Izrael állam kormánya is asszisztált.

A tömeges gyilkosságokon kívül ugyanis ez a másik módja annak, hogy a palesztin őslakosokat elűzzék földjeikről, majd pedig megszállják azokat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, (Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑