Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 06. 05.

Izraeli vadászgépek támadásait verte vissza a szíriai légvédelem

2020. 06. 05.

Izraeli harci repülőgépek mértek csapást katonai célpontokra Hama tartományban, de a szíriai légvédelem visszaverte a cionista agressziót.

Izraeli harci repülőgépek Libanon felől közelítve mértek csapást katonai célpontokra az északnyugat-szíriai Hama tartományban – közölte a SANA állami hírügynökség csütörtök este.

A tájékoztatás szerint az anyagi károk mellett kilenc civil ember vesztette életét.

Egy korábbi közlés szerint a szíriai légvédelem elhárított egy rakétatámadást, amely Miszjaf város határának térségét célozta.

Izrael az utóbbi két hónapban fokozta légitámadásait a damaszkuszi rezsimet támogató iráni erők létesítményei ellen.

Izrael szokás szerint nem kommentálta a légicsapásokról szóló értesüléseket. A Reuters hírügynökség hírszerzői forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy Izrael igyekszik fokozni támadásait a térségben, míg a nemzetközi közösség figyelmét a koronavírus-járvány elleni küzdelem köti le.

Iránnal szövetséges milíciák már régóta tevékenykednek Miszjaf térségében, ahol több támaszpontjuk is van.

Izrael már korábban elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a konfliktus 2011-es kitörése óta. Izraelre a legnagyobb veszély Szíria felől érkezhet, hiszen gyakorlatilag egyetlen arab országként áll ki továbbra is a palesztin önrendelkezés mellett, illetve támogatja a palesztin felszabadítási mozgalmakat. Szíria továbbá engedélyezi az iráni szállítmányok eljutását a libanoni Hezbollah szervezetnek, aki 2000-ben sikeresen felszabadította Dél-Libanont, majd visszaverte az izraeli támadásokat.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑