Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 12. 13.

Jazidi gyerekeket kényszerít harcra a kurdok milíciája

2018. 12. 13.

Az iraki Moszul tartomány Szindzsar régiójába beférkőzött PKK szervezet továbbra is jazidi gyerekeket kényszerít fegyveres harcra.

A Moszuli Arab Törzsek szóvivője, Muzahim Ahmed el-Huveysi az AA hírügynökségnek nyilatkozott a PKK szindzsari tevékenysége kapcsán.

A szóvivő elmondta, hogy a szervezet fiatal gyerekeket kényszerít fegyveres harcra:

„A PKK Szindzsarban több mint 100 gyereket rabolt el és kényszerít fegyveres harcra. Ezeket a gyerekeket Szindzsarban képzik ki, majd Szíriába küldik, hogy a YPG/PKK soraiban harcoljanak. A gyerekek Szindzsar és Moszul különböző etnikai csoportjaiból származnak” – mondta.

Huveysi azt is elmondta, hogy a szervezet több mint 150 alagutat ásott a régióban:

„Ezek az alagutak a Szindzsar-hegyen és a központban találhatók. A raktárnak használt alagutakban fegyverek vannak, és a terroristák támadások esetén is itt rejtőznek el” – mondta.

A PKK fegyvereseinek szindzsari jelenléte kapcsán a szóvivő elmondta:

a PKK-nak 5 tábora van Szindzsarban, mindegyikben mintegy 1000 fegyveresével. Százával vannak nem regisztrált terroristák és támogatók is.

Hozzátette, hogy Törökország segítségét várják a térséget fenyegető PKK-tól való megtisztításban.

Elmondta, hogy a terroristák folyamatosan átjárnak Szindzsar és Szíria között, a határ mentén katonai felszerelések adásvétele folyik, s a terrorszervezet több tucat ellenőrzőpontot állított fel a térségben.

A PKK az Iszlám Állam terrorszervezet. 2014. augusztus 3-i támadása idején azzal az ürüggyel vonult be Szíriába és Kandilba, hogy a jazidiakat védelmezze.

TRT

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑