Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2023. 10. 31.

Jemeni húszik szerint drónokkal támadtak Izraelre

2023. 10. 31.

A jemeni húszik azt állították kedden, hogy Izrael ellen irányított drónokat indítottak válaszul a Hamász ellen indított háborúra.

Az izraeli hadsereg korábban közölte, hogy ellenséges repülő eszköz észlelt a vörös-tengeri üdülőváros, Eilat közelében, ahol megszólaltak a figyelmeztető szirénák.

Az AFP francia hírügynökség kérdésére az incidensről a húszi kormány miniszterelnöke, Abdel Aziz bin Habtur azt mondta, hogy “ezek a drónok Jemenhez tartoznak”.

A húszik, akik 2014-ben átvették az ellenőrzést a jemeni főváros, Szanaa felett, az Izraellel szembeni “ellenállás tengelyének” tagjai, és “szavakkal és drónokkal” fognak harcolni – tette hozzá.

Az izraeli hadsereg szerint az incidens nem jelentett veszélyt vagy kockázatot civilekre.

A jemeni húszikat, akiket a Hamász palesztin szervezethez hasonlóan Irán támogat, Izrael azzal vádolja, hogy ők állnak a szombaton az Izraellel határos egyiptomi Sinai-félszigeten lezuhant drónok mögött, amelyek hat embert megsebesítettek.

Az “ellenállás tengelye”, amely “Teherántól Bagdadon, Szanaán, Damaszkuszon és Bejrúton át Palesztináig húzódik”, összehangolja műveleteit “a cionista ellenség” ellen – mondta a húszi miniszterelnök.

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője október 19-én arról számolt be, hogy egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek izraeli célpontok felé tarthattak.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑