Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 11. 08.

Két legyőzhetetlen akarat van: Az Isten, és a nép akarata

2018. 11. 08.

Ez a hónap elején került nyilvánosságra: 2016 végére és 2017 elejére Szíria teljesen kifogyott mindenfajta olajszármazékból. A szíriai belföldi kitermelés leállt és Szíria nem tudott behozni üzemanyagot az országnak szállítani akaró államokat és/vagy vállalatokat sújtó gazdasági büntetőintézkedések miatt.

A szíriai belföldi kitermelés legnagyobb problémája nem csak bányászati infrastruktúra pusztulása volt, hanem a kőolaj és finomított származékai szállítási kapacitásainak hiánya.

A Szíriai Kőolajipari Minisztérium mérnökei és szakemberei egy vészhelyzeti intézkedési tervet dolgoztak ki, hogy a termékek süllyesztésével és újrafinomításával megpróbálják kinyerni az olajat, valamint a csövekben és vezetékrendszerekben maradt szénhidrogéneket a “holt tárolókból”.

A program során 50 millió liter gázolajat, 18 millió liter földgázt és 24 ezer tonna fűtőolajat sikerült biztosítani a szükségletekre. Nagyon szigorú megszorító üzemanyag felhasználással Szíria képes volt, hogy kitartson az olaj behozatal helyreállításáig.

Abban az időben, nyilvánvaló okok miatt, a szíriai kormány nem tehette meg ennek a nyilvánosság elé tárását. Mára a szíriai szénhidrogén kitermelés (a felszabadult országrészekből!) majdnem egészében képes lefedni a jelenlegi belföldi igényeket.

Hafez Al-Assad néhai szíriai elnök egyszer azt mondta:

“Két legyőzhetetlen akarat van: Az Isten, és a nép akarata”

Kormányozni, kormányon lenni NEM ELŐJOG, habár nem tagadjuk, hogy néhányan még mindig úgy vélik. Kormányozni, kormányon lenni azt jelenti, hogy képesnek kell lennünk a legjobbat megtenni a népünkért, akiket szolgálunk, mielőtt kormányzunk. Nagyon jól tudjuk, hogy hasonlóan más államokhoz itt is vannak hibák, azonban sok ember dolgozik azért, hogy Szíria soha ne bukjon el.

Végül tisztelgünk mindazoknak, akik megtervezték, végrehajtották a feladatokat és segítették a szíriai olajipari munkásokat ennek a válságnak a megoldásában. Nem minden hős visel terepszínű egyenruhát, sokan más árnyalatú munkásruhában váltak Szíria honvédő háborújának névtelen hőseivé!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑