Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 08. 12.

Kezdődik: Idleb Hajnala Hadművelet

2018. 08. 12.

Meg fognak rajta lepődni, hogy zajlik a hadművelet Idleb tartományban. De mielőtt szó esne a műveletekről, röviden el kell magyarázni Idleb helyzetét.

Korábban és minden csatában, ami Szíria területén történt, a Szíriai Fegyveres Erőknek két fajta ellenséges militánssal kellett foglalkozniuk.

Útban Idleb felé:

Az első fajta, aki fegyvert fogott a Szíriai Arab Hadsereg ellen különböző okokból, azonban nem terrorizmus miatt, az ilyenek soha nem követtek el bűntetteket a polgári lakosság ellen, ahol uralomra jutottak, amikor letették a fegyvereiket és kihasználták a Szíriai Parancsnokság adta amnesztiát nekik és hozzátartozóiknak nem kellett tartaniuk a lakosság megtorlásától. Közülük sokan beléptek a Nemzetvédelmi Erők helyi alegységeibe és segítették a hadsereget.

A másik fajta militáns a vahhabita terrorista, azok akik atrocitásokat követtek el a polgári lakosság ellen, kifosztották a segélyszállítmányokat, gyilkoltak és erőszakoskodtak, még az első fajtába sorolható militánsokat kényszeríttek rá, hogy közéjük álljanak. Ezek a személyek jól tudják, ha megadják magukat, és esetleg amnesztiát kaphatnak a hadseregtől, a polgári lakosság meg fogja torolni rajtuk és hozzátartozóikon a sérelmeit; ez az, amiért vonakodtak megadni magukat és Idleb tartományba deportálást választották.

Idleb nem a terroristák városa (és tartománya), Idleb egy város, amelyet vahhabita terrorista szálltak meg és fel fog szabadulni az uralmuk alól.

#Idleb_Hajnala_Hadművelet
#فجر_إدلب

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑