Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2019. 01. 08.

Kivégzett keresztények tömegsírjára bukkantak Líbiában

2019. 01. 08.

Az Iszlám Állam terrorszervezet által elrabolt és kivégzett etiópiai keresztények tömegsírjára bukkantak Szirt városa mellett. A helyszínt az egyik elfogott terrorista mutatta meg – nyilatkozta a líbiai belügyminisztérium szóvivője.

Advent utolsó vasárnapján a líbiai belbiztonsági hatóság tagjai egy harmincnégy fős tömegsírt találtak Szirt város közelében. Az Iszlám Állam terrorszervezet még 2015-ben rabolta el a Líbiában vendégmunkásként tartózkodó etiópiai keresztényeket – közölte a 24.ae.

A dzsihadista szervezet tagjai 2015 áprilisában tettek közzé egy videót, amelyen látható, amint agyonlőtték a narancssárga ruhába öltöztetett foglyokat, majd egy mély gödörbe dobták a holttestüket.

A líbiai hadsereg 2016 decemberében szabadította fel a várost az Iszlám Állam uralma alól. Azóta a helyi lakosság segítségével, illetve az elfogott dzsihadisták vallomása alapján több tucat tömegsírra bukkantak.

A líbiai belügyminisztérium bűnügyi igazgatósága szerint a kivégzett etiópiai keresztények tömegsírját is egy terrorista vallomása alapján találták meg. Az igazgatóság közzétett egy drón által készített légi felvételeket, amelyek alapján megtalálták a tömegsírt egy, a városhoz közeli faromon – közölte az Elfagr.com.

A cikk folytatását itt olvashatják.

S4C.News – Kassab Adonis

Képek: gate.ahram.org, elfagr.com

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑