Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 21.

Kurd fegyveresek megpróbálják elfoglalni egész Haszakaht

2016. 08. 21.

Al-Haszakah, Szíria (2016. 08. 19-20.03.30) – A kurd rendőrség, az Aszajiszh tegnap éjjel újabb nagy támadást indított a kormányerők által ellenőrzött kerületek ellen Al-Haszakah városában annak ellenére, hogy még mindig nagy számban élnek civilek ezekben a kerületekben.

Egy forrás a Szíriai Arab Hadseregtől a Kawkab katonai támaszponrtól közölte, hogy az Aszajiszh fegyveresei átkarolták a várost az Al-Nashwa és az Al-Gwejran kerületeknél; azonban csak minimális mértékben haladtak előre, köszönhetően a Szíriai Légierő beavatkozásának.

A forrás hozzátette, hogy éjfél körül összecsapások törtek ki, amikor az Aszajiszh megkísérelte elfoglalni az Al-Bejruti hidat, Al-Zahra kerületet, a 60. Utcát, a Haszakah villákat, az Al-Amal Iskolát és Kelet Al-Nashwat.

Az Aszajiszh milícia folytatódó agressziójára válaszul a Szíriai Légierő további hat vadászrepülőgépből álló köteléket vezényelt Al-Kamishli katonai repülőtérre.

Al-Haszakah nemzetiségi és vallási tekintetben sokszínű északkelet-szíriai város, amelyet elborított a nacionalista feszültség, amikor az Al-Baath (pánarab nemzeti újjászületés) mozgalom hívei és szakadár kurd fegyveresek szórványosan összecsapnak.

A szíriai kormányhű erők előrenyomulnak Haszakahban

Haszakah, Szíria (2016. 08.20. 06.56) – A Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) előrenyomultak a Haszakah tartomány fővárosának központjában és ellenőrzésük alá vonták az Új Kórházat, Amal és Marszho térségét

Ezenkívül a szíriai nemzetvédemiek fogságba ejtették az Aszajiszh milícia 14 fegyveresét Marszho közelében. Az erőszak kiterjedése azután következett be, amikor kurd Aszajiszh fegyveresei megtámadták a Nemzetvédelmi Erők katonáit és éjjeli bebörtönözték a kormányhű nemzetvédelmiek családtagjait.

A Szíriai Arab Hadseregnek eddig még nem kellett teljes erővel beavatkozni a konfliktusba, kivéve 10 légi támadást, amelyek az Aszajiszh milícia központját és a fegyveresei gyülekezési pontjait sújtották.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg ( Leith Fadel és Izat Charkatli beszámolója)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑