Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 10. 07.

Látványos animáció készült a Hamász Izrael elleni inváziójáról (videó)

2023. 10. 07.

Az eseményeket a rendelkezésre álló információk és a különböző oldalak legfrissebb információinak figyelembevételével rekonstruálják.

Szombat reggel háborúra ébredt Izrael. Az IDF jelentése szerint 6:30-tól 2200 rakétát lőttek ki az ország városaira, a szirénák még Tel-Avivban is megszólaltak.

Mindeközben palesztin harcosok tömegei szivárogtak át a gázai határon és a hírek szerint öt különböző települést támadtak meg.

Ilyen mértékű támadásra még nem került sor azóta, hogy a Hamász átvette a hatalmat a Gázai-övezet felett.

Az izraeli védelmi miniszter jóváhagyta a tartalékos katonák behívását, és a légierő támadást indított több gázai célpont ellen, az IDF pedig arra kérte a lakosságot, hogy vonuljanak óvóhelyekre, és ne hagyják el az otthonaikat.

Izrael az elmúlt években felkészült a Gázából érkező rakétatámadásokra, a Vaskupola rakétavédelmi rendszer segítségével a palesztinok rakétáit nagy arányban hatástalanította. Azonban a Hamasz fegyveresei betörése Izraelbe teljesen váratlanul érte az országot.

A Hamász előrenyomulásáról egy látványos animációs videó is napvilágot látott „Térkép a Hamász Izrael elleni inváziójáról” címmel. Az eseményeket a rendelkezésre álló információk és a különböző oldalak legfrissebb információinak figyelembevételével rekonstruálják.

A videót itt tekinthetik meg.

Mandiner

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑