Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2017. 12. 23.

Szíriába érkezett az Éjszaka Tigrisei elit alakulat

2017. 12. 23.

Kínai elit alakulat érkezett meg a múlthéten a szíriai Tartusz kikötőjébe. A terroristák ellen kiképzett katonákat a főváros közelébe fogják bevetni.

Az Éjszaka Tigrisei elitalakulat a Damaszkusz mellett fekvő Ghouta terület elleni hadműveletekben fognak részt venni.   – közölte az orosz Sputniknews.

Az orosz lap értesülései szerint a szíriai vezetés hozzájárult, hogyKína elit alakulatokat küldjön a Szíriában tevékenykedő iszlamista csoportok ellen.

A megállapodást a szíriai elnök poltikai tanácsadója Bouthaina Shaaban és Wang Yi kínai külügyminiszter között lezajlott tárgyalás után kötötték meg.

 Shaaban nemrégiben Kínába utazott ahol többek között a távol-keleti ország katonai vezetőivel is találkozott, akiknek beszámolt a Szíriában tevékenykedő kínai származású iszlamista csoportokról.

A Kelet-Türkesztáni Iszlám Mozgalom szervezet tagjai már évek óta jelen vannak a Közel-Keleten, és az egyik bázisuk a Damaszkuszhoz közeli Kelet-Gouhta térségében helyezkedik el. – közölte a szír tanácsadó a kínai kollégáival.

Bouthaina Shaaban elnöki tanácsadó és Wang Yi kínai külügyminiszter

A Sputnik News információi szerint, a szír keresztény politikus asszony megállapodott a kínai vezetéssel, hogy Peking iszlamista terrorszervezetek elleni harcra kiképzett elit alakulatokat küldjön.

Az orosz hírportál közlése szerint a kínai védelmi minisztérium november végén az Éjszaka Tigrisei és a Szibéria Tigrisei nevű alakulatokat küldte Szíriába, hogy a Kínából származó főként ujgurokból alakult Kelet-Türkesztáni Iszlám Mozgalom szíriai ága ellen harcoljanak.

Az iszlamista mozgalom 1993 óta tevékenykedik Kínában és több mint kétszáz terrortámadást hajottak végre a távol-keleti országban.

A SANA – szíriai állami hírügynökség – cáfolta a kínai elitkatonák érkezését, és  helyreigazításra kérték fel az összes mediumokat, köztük az orosz Sputniknews is.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑