Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 02. 21.

Megindult a Damaszkuszi Acél Hadművelet (képek, videók)

2018. 02. 21.

A szíriai kormányerők hadműveletbe kezdtek Kelet-Gouthaban, hogy növeljék Damaszkusz biztonságát.

Február hónapban mindeddig 1000 darab aknavető gránátot lőttek ki Kelet-Goutha régióból Damaszkusz felé, amelyek polgári lakosok tucatjait ölték meg és százakat megsebesítettek. A szíriai parancsnokság több alkalommal próbálta meg csökkenteni a szembenállást, azonban a vahhabita terroristák, valamint regionális és nemzetközi támogatóik úgy gondolták, hogy zsarolhatják a szíriai katonai vezetést azzal, ha folyamatosan lövetik a szíriai fővárost, ahol 9 millió ember él biztonságban.

A múlt hétig az összes kommunikációs csatorna és tárgyalás megszűnt, és a helyzet kezelését a Szíriai Honvédelmi Minisztérium vette át, hogy helyreállítsa a békét és a biztosítsák a szíriai fővárost.

A szíriai 4. Gépesített Hadosztály, a Szíriai Köztársasági Gárda és a Tigris Alakulatok haladnak a Kelet-Gouthaban indult nagy offenzíva élén, ami hivatalosan is elkezdődött.

A Szíriai Katonai Felderítés adatai alapján a Szíriai Légierő és a Szíriai Arab Hadsereg nehéztüzérsége célba vette a terrorszervezetek minden ismert raktárát és létesítményét, és folyamatosan pusztítja azokat.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑