Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 06. 21.

Megkezdődött a Bazalt Hadművelet (videók)

2018. 06. 21.

A Tigris Alakulatok és szövetségeseik elvágták az ellenséges militánsok utánpótlási vonalát Északkelet-Daraaban.

A Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei, a Tigris Alakulatok és a Nemzetvédelmi Erők folytatták a korlátozott hadműveletüket a Daraa tartomány északkeleti részét megszálló militánsok ellen.


Június 19-én a szíriai kormányerők az általuk ellenőrzött Duweiri és Harran településektől nyugatra megtámadták a megszálló vahhabita fegyveresek állásait Daraa tartomány északkeleti részén. Habár valódi előrenyomulást nem értek el a térségben. Ezenkívül a vahhabita militánsok szerint a hadsereg egyik harckocsiját megrongálták vagy esetleg megsemmisítették Muszajkah falu közelében ugyanazon a napon.

Június 20-án a szíriai kormánycsapatok tovább folytatták a műveleteiket és ellenőrzésük alá vonták Muszajkah és Al-Dallafa falvakat, ezzel elvágták a vahhabita militánsok Al-Ladzsat körzetébe vezető utánpótlási vonalát északra az említette falvaktól.

Az előretörés az első lépés volt ahhoz, hogy teljes mértékben két részre válasszák a militánsok által megszállt területet északkeletre Daraa várostól. A hadművelet még tart.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑