Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2016. 05. 13.

Megkezdődött Khan Tuman visszafoglalása

2016. 05. 13.

A szíriai kormányerők és a szövetségeseik elkezdték megtisztítani Khan Tumant a megszálló terroristáktól.  – közölte a Farsnews angol nyelvű oldala.

A Szíriai Arab Hadsereg és az ellenállás erői szárazföldi támadást indítottak a megszálló terroristák ellen Khan Tuman keleti szektorában, Aleppo tartomány területén visszafoglalva számos tömböt.

“A Khan Tuman felszabadítására indított hadművelet még nem kezdődött el, csak azt terveztük, hogy lerombolunk több épülettömböt a település keleti szektorában robbanószerkezetek telepítésével, és a feladatot az elmúlt éjszakai műveletek során végrehajtottuk.” – közölte egy harctéri forrás az FNA hírszolgálat tudósítójával csütörtökön.

A forrás elmondta, hogy az épülettömbök lerombolása lehetővé tette a megszálló terrorista csoportok mozgásának követését a szíriai kormányerők számára Khan Tuman keleti részén.

A terroristák egy sűrűn beépített területet használtak a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elleni rajtaütéses támadásokban, Khan Tuman keleti felén.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők folytatták támadásukat Khan Tumanban, végezve számos szaúdi állampolgárságú zsoldos terroristával Aleppo tartomány területén.

A hadsereg legalább 8 szaúdi állampolgárságú terroristával végzett a járműveik elleni támadás során.

Eközben kettő DSK géppuskával felszerelt terepjáró semmisült meg a hadsereg támadása alkalmával.

A Szíriai Légierő még mindig nagy erővel bombázza a terroristák állásait Khan Tumanban.

A lebombázott vahabita fegyveresek az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) és az Al-Hezb Al-Iszlami Turkisztani terrorszervezetek tagjai voltak.

Kedden a Szíriai Légierő vadászbombázói kilencvennél több légi támadást hajtottak végre a terrorszervezetek ellen a Khan Tumanban lévő frontvonalon, súlyos személyi veszteségeket okozva a megszállóknak Aleppo tartomány déli részén.

“Legalább 100 vahhabita terrorista halt meg és még több megsebesült a szíriai vadászbombázók csapásaiban a Khan Tumanban lévő harctéren.” – közölte a forrás, hozzátéve, hogy a “Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség veszteségei meghaladták az 500 főt az elmúlt napokban.”

Katonai források hétfőn jelentették be, hogy legalább 400 vahhabita fegyveres halt meg vagy sebesült meg a kormányerők offenzívája során az elmúlt napokban Aleppo tartomány déli részén.

“A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseinek terroristaellenes hadmozdulatai és offenzívái katonai logikán alapulnak és nem pillanatnyi érzelmi döntéseken, ezért hajtják végre lépésről-lépésre hadműveleteiket a Khan Tumanban lévő harctéren.” – nyilatkozták katonai források hozzátéve: “A legfontosabb tény, hogy a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak megváltozatni helyzetüket védelemről támadásra.”

“A szíriai katonák megakadályozták a Dzsaish Al-Fatah (Al-Nuszra Front/Al-Kaida, Harakat Ahrar Al-Sham) terroristáit, hogy Kahn Tuman nyugati és északkeleti részeiből betörjenek Al-Zarbehbe, a 4. Rashidin és az 5. Rashidin kerületekbe.”- tették hozzá a források.

“A terrorszervezetek legalább három harckocsija és számos más gépjárműve semmisült meg az elmúlt három napon, valamint a terroristák harcállásai Khan Tumanban, Al-Zarbehben, a Damaszkusz-Aleppo országút mentén. Al-Ejszben és a 4. Rashidin kerületben hajtottak végre légi támadásokat orosz és szíriai harci repülőgépek.” – nyilatkozták katonai források.

“Eközben a Szíriai Arab Hadsereg tábori tüzér, rakéta sorozatvető és aknavető ütegei folyamatosan lőtték a terroristák állásait a Khan Tumanban lévő frontvonalon, hogy meggyengítsék a megszálló fegyveresek védelmi képességeit és előkészítsék a szárazföldi műveletek könnyebb és biztonságosabb végrehajtását.” -tették hozzá a források.

“A Szíriai Arab Hadsereg amerikai gyártmányú TOW irányított páncéltörő rakéta szállítmányt követett nyomon és támadott meg Khan Tuman közelében, amely során megsemmisült egy indítóállás és a teljes kezelőszemélyzete.”- jelentette ki a forrás.

Az Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg (FSA)” vahhabita terrorista szervezetek azt állították, hogy elfoglalták Khan Tumant, de a kormányerők állítása szerint a hadsereg még mindig (újra) birtokol kulcsfontosságú központokat és tömböket a településen.

A Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Hezbollah harcosaival az oldalán decemberben foglalta vissza Khan Tumant. Azóta két alkalommal törtek be újra a terrorszervezetek fegyveresei, a második alkalommal a múlt hétvégén.

Egy sikertelen tűzszünetet követően, amelyet ismételten megsértettek a terrorszervezetek, az Al-Nuszra Front (az Al-Kaida terrorhálózat Szíriában működő ága) 20 ezer, zömében külföldi fegyverest tudott átcsoportosítani Törökország földjéről (!) és Törökország földjén át Aleppo tartomány északi részébe, hogy nagy erejű támadásokat indítsanak a kormányerők állásai ellen Aleppo tartomány számos fontos településén, közötte Khan Tumanban délnyugaton.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑