Cadmus fordítás Cadmus
Zene

2017. 04. 14.

Muszlim nő énekelte meg Jézus keresztre feszítését

2017. 04. 14.

Egy palesztin énekesnő lett a világ első muszlim nője, aki keresztény egyházi dalokat énekelt.

 A názáreti születésű Nadin Khatib palesztin előadóművész a szeretet, béke és a remény jegyében üzeni keresztény testvéreinek, hogy a palesztin muszlimok és keresztények egy közös családhoz tartoznak.

Nadin a sajtónak nyilatkozva kijelentette, büszke arra, hogy elénekelte a Nagy Péntekről szóló „Ezen a napon keresztre feszíttetett” című keresztény egyházi dalt. Nadin ezzel akarta felköszönteni a názáreti keresztényeket és üzenni akart a világnak, hogy Jézus – akit a Korán is megemlít – valóban feltámadt.

Nadin nagy csodálója korunk egyik legnagyobb és legelismertebb közel-keleti énekesnőjének Fairouznak, aki által a keleti keresztény egyházi dalok világszinten elterjedtek.

Nadin gyerekkora óta hallgatja Fairouz énekeit, a keresztény egyházi dalokat kifejezetten szereti, mert állítása szerint a dalokat hallgatva békét és lelki nyugalmat érez.

A 29 éves palesztin énekesnő főként autentikus közel-keleti népi dalokat (Tarab) énekel modernebb változatban.

A háborúk és viszályok sújtotta Közel-Keleten a Nadinhoz hasonlók és tetteik adhatnak reményt az embereknek, hogy egyszer békesség lesz a közel-keleti népek között.

Nadin facebook oldala itt található meg.

Orientalsita.hu  – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑