Szíria

2016. 06. 08.

Nagy buli után Szíriába kötött ki három brit fiatal

Cipruson partiztak, majd rossz hajóra szálltak fel. Másnap már Szíriában ébredtek. Legalábbis ezt állította az a három brit fiatal, akiket orosz katonát igazoltattak Tartous partjainál.

„ Nem egészen józanul” egy delfinnéző hajóra szállt fel három brit fiatal turista. Állításuk szerint egy delfint követtek, amikor is eltűnt a szemük elől a ciprusi tengerpart.

Miután teljesen eltévedtek több óráig tanakodtak, majd elindultak egy irányba.  Nagy meglepetésükre egy katonai kikötőbe jutottak, ahol orosz katonák igazoltatták őket.

A három brit először azt hitte, hogy elhajóztak egészen Oroszországig, majd később egy tolmács segítségével tudták meg, hogy valójában Szíriába keveredtek.

.

A 25 éves Lewis Ellis Manchester, a 19 éves Alex McCormick és a 23 éves James Wallman először teljesen lemeredtek, majd telefonjukkal készített szelfifotókat egyből megoszották a közösségi oldalakon.

A három brit fiatalok szerint a szírek nagyon segítőkészek voltak. Először amikor elmesélték a szír fiataloknak, hogy mi történt, velük mindenki szakadt a röhögéstől, majd hoztak nekik lap topot és mobil telefont, hogy feltudják venni a kapcsolatot a családtagjaikkal.

Alex édesanyja, aki Ciprusban maradt először sokkot kapott, amikor fia egy szír mobilszámról hívta fel.

Az orosz katonák értesítették a szír hatóságokat, akik felvették a kapcsolatot a ciprusi és a brit diplomáciával. Alig huszonnégy órával később a fiatalokat hajóstul visszaszállították őket Ciprusra, ahol szintén nevetett rajtuk, kivéve Alex anyukája, aki teljesen kiborult a történettől.

Orientalista.hu – Zenobia

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑