Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 06. 08.

Nagy buli után Szíriába kötött ki három brit fiatal

2016. 06. 08.

Cipruson partiztak, majd rossz hajóra szálltak fel. Másnap már Szíriában ébredtek. Legalábbis ezt állította az a három brit fiatal, akiket orosz katonát igazoltattak Tartous partjainál.

„ Nem egészen józanul” egy delfinnéző hajóra szállt fel három brit fiatal turista. Állításuk szerint egy delfint követtek, amikor is eltűnt a szemük elől a ciprusi tengerpart.

Miután teljesen eltévedtek több óráig tanakodtak, majd elindultak egy irányba.  Nagy meglepetésükre egy katonai kikötőbe jutottak, ahol orosz katonák igazoltatták őket.

A három brit először azt hitte, hogy elhajóztak egészen Oroszországig, majd később egy tolmács segítségével tudták meg, hogy valójában Szíriába keveredtek.

.

A 25 éves Lewis Ellis Manchester, a 19 éves Alex McCormick és a 23 éves James Wallman először teljesen lemeredtek, majd telefonjukkal készített szelfifotókat egyből megoszották a közösségi oldalakon.

A három brit fiatalok szerint a szírek nagyon segítőkészek voltak. Először amikor elmesélték a szír fiataloknak, hogy mi történt, velük mindenki szakadt a röhögéstől, majd hoztak nekik lap topot és mobil telefont, hogy feltudják venni a kapcsolatot a családtagjaikkal.

Alex édesanyja, aki Ciprusban maradt először sokkot kapott, amikor fia egy szír mobilszámról hívta fel.

Az orosz katonák értesítették a szír hatóságokat, akik felvették a kapcsolatot a ciprusi és a brit diplomáciával. Alig huszonnégy órával később a fiatalokat hajóstul visszaszállították őket Ciprusra, ahol szintén nevetett rajtuk, kivéve Alex anyukája, aki teljesen kiborult a történettől.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑