Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 02. 22.

Négy robbantás rázta meg Damaszkuszt

2016. 02. 22.

Terrorhullám söpör végig Szíriában. Tegnap Homsz belvárosában két merényletet követtek el a terroristák. Pár órával később négy pokolgépes merénylet történt a szíriai fővárosban.

Damaszkuszban, pokolgépes és öngyilkos merénylet sorozatot követtek el egy külvárosban. Az első robbantások egy kórház közelében történtek. Két robbanószerkezet autókba volt elrejtve, míg a másik kettőt öngyilkos merénylők hozták működésbe. A többszörös támadásban legalább 160-an meghaltak.

A Damaszkusz déli részén Fatimia és Seit Zeinab negyedekben  elkövetett támadásokért az Iszlám Állam nevű szervezet vállalta a felelősséget a szervezethez köthető Amaq hírügynökségen keresztül.

الصور الأولية للتفجيرات في شارع التين بمنطقة السيدة زينب في ريف #دمشق

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. február 21.

 

Ez azért is érdekes mert az Iszlám Állam terroristái visszahúzódtak erről a területről, a merénylők csak is a nyugat által mérséklet ellenzéknek nevezett fegyveres csoportok által ellenőrzött területekről jöhettek át.

Damaszkuszban pár perces eltéréssel követték egymást a halálos robbantások az egyik külvárosban. Ezt pár órával megelőzően a nyugat-szíriai Homsz városában is hasonló akciót követtek el. Itt két, autóba rejtett pokolgép végzett hatalmas pusztítást. Homszban a halottak száma 57-re emelkedett.

a támadássorozatokat olyan környéken követték el, ahol a muzulmán valláson belüli kisebbségek élnek, és amelyeket a magukat ellenzékinek nevezett fegyveres csoportok követői bűnösnek és hitetlennek tartanak. Damszkuszban siíták, Homszban pedig alaviták lakta területen történtek a merényletek.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑