Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 04. 21.

Német közíró: Merkel nem a német érdekeket képviseli

2016. 04. 21.

Angela Merkel német kancellár nem a német érdekeknek megfelelően tevékenykedik, szemléletmódja „internacionalista” – vélekedik az egyik legismertebb német közíró, Thilo Sarrazin, akinek új könyvéből a Bild című német lap ismertetett részleteket szerdai számában.

Angela Merkel a tömegesen érkező menedékkérők regisztrációját és elhelyzését állította a közéleti viták középpontjába, amikor kiadta a Megoldjuk! (Wir schaffen das!) jelszót, és ezzel elterelte a figyelmet a sokkal fontosabb kérdésekről, mindenekelőtt arról, hogy „mennyire jók (vagy rosszak)” az érkezők társadalmi, kulturális és munkaerőpiaci beilleszkedési kilátásai, és arról, hogy miként lehet megakadályozni, illetve korlátozni az újabb áradatokat, és milyen következményekkel járhat, ha ez nem sikerül – fejtette ki Thilo Sarrazin a Vágyvezérelt gondolkodás – Európa, valuta, bevándorlás, avagy miért vall kudarcot a politika oly gyakran című munkájában.

Hozzátette, hogy a menekültek döntő többsége muzulmán, és olyan afrikai vagy közel-keleti országból érkezik, ahol alacsony az oktatás színvonala, „kognitív profiljuk” pedig a már Európában élő muzulmán bevándorlókéra hasonlít. Így feltételezhető, hogy az oktatási rendszerben nyújtott teljesítményüket, munkaerőpiaci integrációjukat, a bűnözési hajlamot és a szélsőséges nézetrendszerek iránti fogékonyságot tekintve is hasonló fejlődési pályát futnak be – írta. Kiemelte, hogy saját modellszámításai alapján számuk a családegyesítési szabályok és a demográfiai, családtervezési jellegzetességek következtében húsz év alatt megötszöröződik.

Mindez azt mutatja – hangsúlyozta Thilo Sarrazin -, hogy „kultúránk és társadalmunk fennmaradásáról döntő, létfontosságú kérdés a határok fölötti ellenőrzés visszaszerzése, legyen az Németország vagy a schengeni övezet határa”.

A német politika azonban elhanyagolja vezetői feladatát, helyette a széplelkek és a média kegyeit keresi, mint Sigmar Gabriel alkancellár, vagy a „ma Németországban élő emberek konkrét érdekeitől teljes mértékben elszakadt” politikát követ, mint Angela Merkel – vélekedett Thilo Sarrazin.

Hozzátette: meglehet, hogy a kancellár „internacionalista” szemlélete a világ dolgainak jobbra fordítására irányul, de alig veszi figyelembe Európa érdekeit, és egyáltalán nem veszi figyelembe a németeknek a „nemzetük jövője, életkörnyezetük és kulturális önazonosságuk védelme” iránti érdekeit.

Thilo Sarrazin több sikerkönyv szerzője, nézeteit széles körben üdvözlik, és széles körben tudományos alapot nélkülöző rasszista, idegengyűlölő fantáziának tartják.

A 71 éves közíró a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagja, 2002-től 2009-ig a berlini tartományi kormány (szenátus) pénzügyekért felelős tagja (szenátora) volt, 2009-2010-ben Berlint képviselte a német nemzeti bank (Bundesbank) igazgatótanácsában. Nézetei miatt az SPD egyik berlini szervezete kezdeményezte kizárását a pártból. A kezdeményezés nem járt sikerrel.

Eddigi legismertebb, Németország felszámolja magát című 2010-es könyvében kifejtette, hogy szerinte az arab és török bevándorlók értelmi képességei elmaradnak a németeké mögött, és mivel szaporodási rátájuk jóval meghaladja a bennszülöttekét, néhány évtizeden belül ők alkotják majd a többséget és Németország menthetetlenül elbutul.

Magyar Idők

Megosztom:

,
Back to Top ↑