Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 03.

Nyolc település szabadult fel az Eufrátesz-folyó völgyében (videó)

2017. 12. 03.

Vasárnap a Szíriai Arab Hadsereg egységei, élen a Tigris Alakulatokkal, megindították a hadműveletük végső szakaszát, hogy kiszorítsák az ISIS terrorszervezetet az Eufrátesz-folyó nyugati partjáról, közölték szíriai kormánypárti források.

A Tigris Alakulatok és a hadsereg többi egysége felszabadították Szalhijah, Al-Dzsadleh, Kuszur Um Szaba, Szafszafeh, Adzsmara, Wadi Al-Worod, Maan Al-Szabkha és Al-Szhamer Al-Lajeh falvakat Deir Ezzor tartomány délnyugati részén.

Kormánypárti források szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei szintén elfoglalták és biztosították az Al-Ward olajmezőt, az Al-Majadin és Al-Bukamal városok közötti térségben.

A továbbiakban szíriai kormánypárti és úgynevezett „ellenzéki” források beszámoltak róla, hogy a Szíriai Arab Hadsereg katonái jelenleg Al-Kutah faluban támadják az ISIS terrorszervezet állásait. Ez a falu 16 kilométer távolságra van a Szíriai Arab Hadsereg Al-Bukamal városban lévő állásaitól.

Eközben az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy vasárnap hat orosz TU-22M3 hadászati bombázó repülőgép az ISIS terrorista entitás számos létesítményére csapást mért Deir Ezzor tartományban, támogatva ezzel a Szíriai Arab Hadsereg műveleteit.

A Szíriai Arab Hadsereg gyors előrehaladása arra utal, hogy az ISIS terrorszervezet védelmi rendszere teljesen összeomlott az Eufrátesz-folyó nyugati partján. Emiatt a hadsereg valószínűleg már az elkövetkező napokban képes lesz biztosítani a folyó teljes nyugati partszakaszát, valamint be tudja keríteni a kelet-homszi sivatagban rekedt ISIS terroristákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑