Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 05. 28.

Offenzív orosz légitámadások a szír-török határ mentén

2016. 05. 28.

Az orosz és szír repülőgépek bombázták a fegyveres csoportok állásait, miután lejárt azaz ultimátum amit az úgynevezett „mérsékelt ellenzéknek” adtak, hogy szakítsák meg a kapcsolatot az Al-Kaidával és a többi terrorista szervezettel. – közölte az almasdarnews.

Orosz katonai repülőgépek bombázzák vahabita fegyveresek állásait a szíriai-török határon

Egy nappal azután, amikor az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy egy utolsó esélyt ad a “felkelő” csoportoknak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és más szélsőséges terrorszervezetektől való elkülönülésre, az Orosz Légierő számos légi támadást hajtott végre Lattakia tartomány északi területei felett, amelyek során a “dzsihadista” felkelőket és szövetségeseiket támadta.

Egy Lattakia tartományi katonai forrás szerint az orosz katonai repülőgépek a Lattakia (Szíria) és Törökország közötti határvonal mentén összpontosították a légi csapásikat, ahol “dzsihadista felkelő” (értsd: vahabita terrorista) csoportok, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a Dzsaish Al-Turkmen fegyveresei illegálisan belépnek Szíria területére.

A katonai forrás hozzátette, hogy az Orosz Légierő számos ponton lesújtott a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet fegyvereseire és szövetségeseire a Turkman-hegységben, Északkelet-Lattakiában annak ellenére, hogy ezek a légi csapások közel történnek a Hatay határállomáshoz és a Török Fegyveres Erők állásaihoz.

A Szíriai Légierő vahabita fegyveresek állásait bombázta Észak-Hamaban

A Szíriai Arab Légierő nagyszámú légi támadást hajtott végre csütörtökön, amelyekben a Szíriai Fegyveres Erők ellen harcoló “dzsihadista” fegyvereseket bombázta Hama tartomány északi részén.

A jelentések alapján szíriai vadászbombázók mértek csapásokat a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet (Al-Kaida frakció) állásaira Morek, Al-Lataminah, Lahaja, Latmin, Kafr Zita és Khan Shejkhun (Dél-Idleb) helységekben, végezve számos megszálló vahhabita fegyveressel.

Jelenleg a Szíriai Légierő fokozza légi csapásait a Hama tartomány északi területén, válaszul a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet állandó támadásaira, amelyeket a Szíriai Fegyveres Erők és a polgári lakosság ellen indított Maharda és Szkajlabijah városok térségében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑