Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 02. 25.

Öngyilkos merénylet rázta meg Homsz városát

2017. 02. 25.

Öngyilkos merényletet követtek el szombaton a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági, valamint a katonai hírszerzési hivatal ellen; a két robbanásban legalább 42-en meghaltak, köztük egy magas rangú tisztségviselő – közölte a Russia Today.

A két hivatal az ország harmadik legnagyobb városának két központi kerületében van, amit három öngyilkos merénylő támadott meg.

Az egyik merényletben életét vesztette tizenöt katona köztük Sharaf Hassan Daaboul tábornok a homszi katonai biztonsági szolgálat vezetője.

A második merényletben több tucat katona sebesült meg köztük Ibrahim Darwish a homszi katonai titkosszolgálat tisztje. A halottak száma ennél a merényletnél egyenlőre ismeretlen.

 

A merénylők autóba rejtett pokolgéppel követték el a támadást. A kettős merénylet tényét megerősítette a SANA szíriai hírügynökség.

Egyelőre egyik szervezet sem jelentkezett elkövetőként, de valószínű, hogy valamelyik amerikai vagy török támogatotságú iszalmista csoport követhette el.

Egy harmadik öngyilkos merényletet is elkövettek a város Zahra negyedében ahol az áldozatok főként civilek.

A szíriai biztonsági erők szerint a terrortámadást hat öngyilkos merénylő akarta elkövetni azonban hármat sikerült likvidálni.

Az áldozatok száma egyelőre bizonytalannak tűnik, több orgánum is 15 halottról írt, ugyanakkor az AFP információi szerint 42-en vesztek oda.

Orientalista.hu – Zenobia (Russia Today, MTI)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑