Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2015. 09. 29.

OpNimr# : Az Anonymus lecsapott Szaúd-Arábiára

2015. 09. 29.

A hacker csoport több szaúdi állami oldalt támadott meg, hogy felhívja a figyelmet az országban elkövetett emberi jogok elleni sérelmekre.

A hacker csoport közleménye szerint a támadást, válaszcsapásként szánták Szaúd-Arábiának, mert a vahabita királyság nem mondod le a fiatal szaúdi aktivista Ali Mohamed Al-Nimr kivégzéséről.

Alit a bíróság keresztre feszítés általi halálra ítélte, mert 2012-ben részvett a szaúdi vezetés elleni tüntetések szervezésében. A fiatal emberjogi aktivista szeptember elején az ítélet ellen fellebbezett, de azt elutasították, így az ítélet bármikor végrehajtható.

A hacker csoport egy  videó közleményben üzent a szaúdi királyságnak: Ali Mohamed Al-Nimr ártatlan kamasz fiú, akit halálraítéltek Szaúd-Arábiában. Természetesen mi nem fogjuk tétlenül nézni, ahogyan kivégzik. Az ítélet ellen fellebbezett, de a fellebbezési tárgyalását titokban bonyolították le, ezért arra lehet következtetni, hogy elutasították.

Az Anonymus csoport követeli Ali szabadon bocsájtását, és kárpótlását,  mert a szaúdi hatóságok  többször is megkínozták, hogy rávegyék a különböző vádak beismerésére.

A hacker csoport meghirdette az OpNimr# akciót, aminek a keretén belül több állami honlapot támadott meg,

A blokkolt honlapok között szerepel: a szaúdi Igazságügyi Minisztérium oldala (www.saudinf.com), a Közszolgálati Minisztérium oldala (www.mcs.gov.sa), az Oktatási Főigazgatóság honlapja (www.tabukedu.gov.sa)  és a szaúdi légitársaság oldala (www.saudairlines.com).

Az Anonymus ezt a támadást figyelmeztetésnek szánja és reméli, hogy ezúttal a szaúdi vezetés szabadon engedi a fogvatartott fiút. Ha ez nem következik, be a szervezet közleménye szerint vírusként fogják kezelni a szaúdiakat, és gyógyír maga a hacker csoport lesz.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑