Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 12. 27.

Orosz és szíriai vadászbombázók dzsihádisták állásait támadta Lattakiában

2020. 12. 27.

Az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő nagy erejű légi támadásokat indítottak  dzsihádista fegyveres csoportok ellen Lattaika tartományban, súlyos veszteségeket okozva a militánsoknak.

Egy harctéri jelentés szerint az orosz és szíriai légierők a Turkesztáni Iszlám Párt nevű vahhabita terrorszervezet állásait vették célba, amelynek soraiban nagy számú külföldi dzsihádista fegyveres harcol Szíria területén.

Orosz és szíriai vadászbombázók kifejezetten Dzsabal Al-Akrad térségében támadták a Turkesztáni Iszlám Párt harcállásait, ahol a megszálló külföldi dzsihádisták nagyobb területet tartanak ellenőrzésük alatt Kabbani település és Idleb tartomány közigazgatási határa között.

A vasárnap végrehajtott szíriai és orosz légi támadások közül legalább három esetben a külföldiekből álló dzsihádista terrorszervezet vezetési pontjai voltak célkeresztben Dzsabal Al-Akrad körzetében, Lattakia tartomány északi részén.

A légi támadásokat megelőzően az Orosz Légierő felderítő repülőgépei közelről figyelték meg a térséget, hogy előkészítsék a pusztító csapásokat, amelyekre röviddel ezután került sor.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: almasdarnews.com

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑