Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 02. 21.

Orosz vadászbombázók pusztítják az ISIS terrorszervezet sejtjeit Közép-Szíriában

2021. 02. 21.

Legalább nyolc fő szíriai katona halt hősi halált az ISIS terrorszervezet sejtjei által elkövetett támadások során a közép-szíriai sivatagban, közölte az “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű londoni szervezet február 20-án.

A londoni dzsihádista “megfigyelő” csoport szerint a terrorszervezet sejtjei február 19-én a szíriai kormánycsapatok számos állását és ellenőrzőpontját támadták meg a középső sivatagban, amely Homsz és Deir Ezzor tartományok határvidékén húzódik.

Az Orosz Légi és Kozmikus Erők (VKSZ) légi csapások sorozatával válaszoltak az ISIS terrorszervezet sejtjei által elkövetett támadásokra az ország középső sivatagos régióiban.

Az orosz vadászbombázók különböző célpontok ellen folytatták légi támadásaikat a közép-szíriai sivatagos térségben.

Az elmúlt 24 órában legalább 130 légi csapással sújtották az ISIS terroristák állásait a szíriai Aleppo, Hama és Rakka tartományok hármas határán és a Homsz-Deir Ezzor tartományi sivatagban, közölte az SOHR nevű szervezet.
Szíria középső régióiban az orosz légi csapások következtében 21 fő ISIS terrorista vesztette életét az SOHR szerint.

Legalább 12 fő közülük február 19-én halt meg.

Az ország középső régióiban garázdálkodó ISIS terrorista sejtek az amerikai megszállás alatt lévő Al-Tanf határállomásról kiinduló és amerikai támogatást élvező dzsihádista csoportoktól kapják utánpótlásaikat.

Mindeddig a Szíriai Arab Fegyveres Erők és az Orosz Légierő hadműveletei sikeresen akadályozták meg, hogy az ISIS terrorszervezet sejtjei a sivatagi bázisaikról kiterjesszék befolyásukat az ország középső térségeire. Mindazonáltal a

Szíriai Arab Hadseregnek több erőfeszítést kell tenni, hogy felszámolja a megszálló hatalmak által támogatott vahhabita terrorista csoportok további térnyerését.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap Kép: illusztráció Makszim Blinov / Sputnik Media

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑