Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 28.

Összemomlik az iszlamisták állásai Alepponál (videó)

2016. 11. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges erők az elmúlt 48 órában jelentős területet szabadítottak fel az iszlamisták uralma alól. Aleppo keleti részénél három kerületet  is visszafoglaltak és több mint tizezer embert mentettek ki a háborús övezetből.

Visszavonulnak a terrorszervezetek

A Szíriai Arab Hadsereg (a Köztársasági Gárda vezetésével) és a szövetségei, kiemelve a palesztin Liwa Al-Kudsz egységet, figyelemre méltó gyorsasággal törnek előre az ellenséges megszállás alatt lévő Kelet-Aleppoban. Úgy tűnik, hogy a vahhabita fegyveresek kapacitásait (létszámukat és védelmi képességeiket) erősen túlértékelték barátaik és szponzoraik.

aleppo-2016-11-28

Az “ellenzékinek” nevezett média források (az Al-Kaida és a “mérsékeltek”) azt állítják, hogy fegyvereseik északon szintén visszavonulnak a Shejkh Khader és a Shejkh Faresz kerületekből.

A wahhabi fegyveres csoportok védelmi vonalai összeomlanak Aleppoban. A hadsereg benyomult az Al-Szakhur kerületbe, biztosította a Hanano kerületet, elfoglalta Arda Al-Hamra körzetét és Dzsabal Badro kerületet.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei újabb kerületet foglaltak el Kelet-Aleppoban

Az Al-Masdar News hírújság harctéri tudósítója szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei teljesen elfoglalták Dzsabal Badro kerületet (közvetlenül délre a legutóbb felszabadított Hanano kerülettől), Arda Al-Hamra körzetét és az Al-Szakhur hidat.

hanano-aleppo

A sikerben részesek voltak a Köztársasági Gárda, a Sivatagi Sólymok Dandár alegységei és számos kontingens a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egységből.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseinek jelentés előretörése a Fatah Halab vahhabita terrorista szövetség védelmi vonalának összeomlására utal. (A “Fatah Halab” több dzsihádista csoport koalíciója, amelyek megszállva tartják Kelet-Aleppot). Az alábbi térképvázlat a területi változást mutatja.

 

A Szíriai Arab Hadsereg Aleppo délkeleti részén  is folytat hadműveleteket

Az Al-Masdar News hírújság tegnap egy videó felvételt tett közzé, amely akkor készült amikor a Szíriai Arab Hadsereg (a Köztársasági Gárda) és a Sivatagi Sólymok Dandár elfoglalták a “rendőrségi magaslatot” a Shejkh Lufti kerületben. A Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység kisebb kontingensei szintén jelen vannak a térségben.

 

A Shejkh Lufit területére történt benyomulás jelentős fordulat, mert lehetővé teszi, hogy a hadsereg összeköttetést létesítsen az aleppoi citadellán lévő katonai alegységgel és szétvágja Aleppo vahhabita fegyveresek által megszállt részeit több “katlanra”, valamint szétzilálja a terroristák kommunikációját a Faah Halab szövetség csoportjai között.

A harcok most Hejdaríja negyedében folynak, valamint a kulcsfontosságú Szakúr negyedben, amelynek elfoglalásával a Szíriai Arab Hadsereg erői végleg kettévághatnák Aleppó keleti részét. A hadsereg gyors előretörése a több irányból egyszerre végrehajtott támadásnak köszönhető.

 

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑