Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 28.

Ötven települést szabadítottak fel Aleppo tartományban

2015. 10. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a megszálló terrorszervezetek elleni hadműveleteket. Fegyveres Erők közleménye Szíria honvédő háborújából.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a hadsereg szóvivője kijelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 50 település és gazdaság felett állította helyre az ellenőrzést Aleppo tartomány déli területén. és több magaslatot vont az ellenőrzése alá Lattakia tartomány északi részén és kiterjesztette műveleti zónáit Damaszkusz tartományban.

Egy hétfőn kiadott hivatalos nyilatkozatban a szóvivő közölte, hogy a Fegyveres Erők és a hadsereg folytatták hadműveleteiket Harastaban és a Nouleh gazdaságokban Kele-Ghoutaban Damaszkusz tartomány területén és kiterjesztették az ellenőrzésük alatt álló zónát, megölve több terroristát, valamint megsemmisítve fegyverzetüket és lőszereiket.

Egy katonai alegység végzett egy terrorista csoport minden tagjával, akik az úgynevezett “Sham Iszlám Unió Katonái” szervezethez tartoztak Daraja térségében Nyugat-Ghoutaban.

A hadsereg egy másik alegysége együttműködésben a Nemzetvédelmi Erők osztagával helyreállították az ellenőrzést Dahrit Al-Kaszara felett Kunejtra tartomány északi területén.

Daraa tartományban a hadsereg megakadályozott egy terrorista betörési kísérletet Al-Gharia Al-Gharbia irányából az Elektromos művek felé északkeletre Daraa városától és összpontosított csapásokat mért a terroristák gyülekező csoportjaira Atman városban, Makasz Al-Hadzsarban és az Al-Mantra és Al-Jadoda település közötti útkereszteződésben.

A központi területeken, közölte a szóvivő, a hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel folytatják előrenyomulásukat Homsz tartomány északi és északkeleti területén, helyreállítva az ellenőrzést Szniszil, Al-Mahata települések, a Dszawalik lakónegyed és több épülettömb felett Tirmaalaban.

A hadsereg ezenkívül terroristák csoportjait támadta Howsh Al-Zabadiban, Ezz Eddin, Al-Kunejtrat településeken, miközben más katonai alegységek terroristák beszivárgási kísérletét fojtották el Al-Szmaalil, Talbiszeh, Ajn Al-Dananir és Al-Szaan Ai-Aszwad felől.

Terroristák vezetési pontja és egy rakétaindító berendezés semmisült meg a hadsereg terrorista csoportok elleni hadműveleteiben Al-Rasztanban, Al-Amiria és Ajn Al-Husszein Al-Dzsanubia körüli térségben.

A Szíriai Légierő lőszerraktárakat semmisített meg Tirmaala, Al-Ghantu, Al-Kariatain településeken és egy vezetési pontot Talbiszehben, likvidálva több terrorista vezért.

Hama tartományban a Szíriai Légierő terroristák fedezékeit és több tucat járművét semmisítette meg, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve Raszm Al-Tina, Kafr Zita településeken, délre Athriától, Ejkribat, Al-Latamina és Latmin városokban, likvidálva sok terroristát.

A hadsereg egységei folytatták hadműveleteiket Aleppo tartomány déli területén és helyreállították az ellenőrzést több mint 50 település, gazdaság és stratégiai magaslat felett, közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy jelenleg is folytatják a menekülő vahhabita zsoldosok levadászását a műveletek körzeteiben, bejelentve, hogy Al-Wahidi és Al-Haddadin biztonságos térségek és kérik a helyi lakosokat a visszatérésre.

A Szíriai Légierő légi támadásokat folytatott terroristák harcállásai ellen Al-Miflisza, Al-Halabia, Um Arkila, Tal Ahmar, Kubasszin, Al-Bab, Al-Shejkh Ahmad, Deir Hafer, Khan Tuman városokban és falvakban, valamint a Légierő Akadémia körüli térségben, keletre Al-Szafira várostól és az Al-Najrab légi támaszpont környékén Aleppo tartományban.

Eközben Idleb tartományban a Légierő csapásai terroristák járműveit semmisítették meg és végeztek több vahhabita fegyveressel.

A Hadsereg szóvivője kijelentette, hogy a katonai alegységek folytatták hadműveleteiket Dzsub Al-Ahmar és Salma térségei irányába Lattakia tartomány északi területén és helyreállították a kormány ellenőrzését több magaslat és stratégiai körzet felett a térségben.

A szóvivő még elmondta, hogy a Szíriai Légierő összpontosított légi csapásokat mért a terroristák által használt helyszínekre és csoportjaikra Salma térségében, Al-Moghiriaban, Tartiaban és Ako-ban, megsemmisítve lőszerraktárakat és vezetési pontokat.

Megerősítette, hogy a Fegyveres Erőink ISIS terroristák ismételt betörési kísérleteit fojtották el és megsemmisítettek három autóbombát mielőtt azok elérték volna a katonai őrhelyeket és az ellenőrző pontokat Al-Dzsafra faluban Deir Ezzor tartományban, a megszállók súlyos személyi és technikai veszteségeket szenvedtek, lőszerkészleteik semmisültek meg.

A szóvivő összegezve rámutatott, hogy a Fegyveres Erők és a hadsereg folytatni fogják a megszálló terrorszervezetek elleni harcot és levadásszák a maradékukat, akárhol is találják őket az országban, amíg a hadsereg teljesíti nemzeti kötelességét a megszálló terroristák megsemmisítését és helyreállítja a biztonságot és a szilárd rendet az egész ország földjén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑