Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 29.

Szíriában 24 óra alatt kilencszer sértették meg a tűzszünetet

2016. 02. 29.

Orosz megfigyelők szerint a tűzszüneti megállapodást kilenc alkalommal sértették meg az első 24 órában – írja a Russia Today.

17 „mérsékelt” lázadó csoport és 35 városi ill. falusi elöljáró jelentette be, hogy figyelni fogják a tűzszünet betartását, kizárva mindenkit, aki vét a megállapodás ellen. Az USA szerint 69 lázadó csoport egyezett bele a tűzszünetbe.

Damaszkusz elővárosaiban, ahol „mérsékelt” lázadó csoportok kezében az irányítás, összesen hat tűzszünet-szegést figyeltek meg.

Raqqa tartományban kb. 100 fegyveres lépte át a határt Törökországból, majd más fegyveres csoportokhoz csatlakozva támadást indítottak a kurd Tell Abyad város ellen.

Az agresszorok tüzérségi támogatást kaptak török területről, de a kurd YPG milícia elhárította a támadást.

Latakia tartományban az Al-Nuszra Front (amely nem kötött tűzszüneti megállapodást) aknavetővel támadott meg egy helyi milíciát.

Egy öngyilkos merénylő felrobbantott egy gépkocsiba helyezett pokolgépet Hama városától 1 km-nyire keletre. A gépjármű szintén „mérsékelt” lázadók területéről érkezett.

A lázadók Legfőbb Tárgyaló Bizottságának (HNC) szóvivője, Salim al-Muslat állítása szerint Oroszország és a Hezbollah 15 alkalommal sértette meg a tűzszünetet, de részleteket nem árult el.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑