Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2024. 01. 25.

Szíriában állomásozó csapatainak kivonását fontolgatja az USA

2024. 01. 25.

A Foreign Policy amerikai tisztségviselőkre hivatkozik, akik kifejtik, hogy Washington már nem tartja „szükségesnek” Szíriában való jelenlétét.

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy kivonja megszálló csapatait Szíriából az Iszlám Állam elleni harc álcája alatti csaknem egy évtizedes illegális jelenlét után, és “szükségtelennek” tartja a további jelenlétet az országban – jelentette kedden a Foreign Policy amerikai magas rangú tisztviselőkre hivatkozva. .
Ez a lehetséges intézkedés a közel-keleti regionális háború egyre növekvő kockázatai közepette jön létre, mivel az Egyesült Államok által támogatott izraeli Gázában folyó népirtás közeledik a 4 hónapos határához, és Washington újraértékeli katonai prioritásait.

Azóta, hogy az Egyesült Államok erőit Szíria keleti és északkeleti részébe tolta, számos katonai bázist és helyszínt létesített, ahol jelenleg mintegy 900 katona állomásozik a Pentagon állítása szerint, hogy felügyeljék az ország hatalmas olaj- és gázkészleteinek eltulajdonítását , valamint a destabilizálást. biztonsági és támogató meghatalmazott csoportjai, mint például a Szíriai Demokratikus Erők.

Az izraeliek berángatják az Egyesült Államokat a regionális háborúba, ami valósággá válik

Az izraeliek eddig több mint 25 700 embert öltek meg Gázában , akiknek több mint 70%-a gyermek és nő, lerombolták a palesztin otthonok több mint háromnegyedét, és a legtöbb fontosabb polgári létesítményt, például kórházakat és iskolákat helyeztek el, a létfontosságú infrastruktúrán kívül, beleértve a szennyvizet is. és víztisztító rendszerek, üzemen kívül.

A brutális bűncselekményekre válaszul a regionális ellenállási csoportok hadműveleteket indítottak izraeli és amerikai célpontok ellen, tekintettel Washingtonnak a háborúban való közvetlen részvételére. Az iraki és szíriai amerikai támaszpontokat azóta több mint 150 alkalommal támadta meg az Iszlám Ellenállás Irakban csoport .

Ez azt is jelentette, hogy Jemen betiltotta az izraeli és “Izrael”-be tartó hajókat a Vörös-tengeren, ami később Szanaába lépett, amely az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság haditengerészeti eszközeit a célbank közé sorolta, miután a két ország több agressziót hajtott végre Jemen ellen.

A jemeni fenyegetést a múlt héten hajtották végre, amikor az ország fegyveres erői lecsaptak egy amerikai katonai teherhajóra, az Ocean Jazzre az Ádeni-öböl közelében.

Visszatekintve, a Biden-kormányzat vezető tisztségviselői által nyilvánosan hangoztatott aggodalmak, miszerint az izraeli megszálló egység háborúba akarja rázni Washingtont a térségben, valósággá válnak.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑