Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2017. 02. 16.

Szíriában lévő foglyairól nyilatkozott Tunézia

2017. 02. 16.

Tunéziai külügyminiszter: Elismerjük a szíriai kormányt és együttműködünk velük.

A tunéziai külügyminiszter megerősítette, hogy folyamatos a kommunikáció és szoros az együttműködés Tunisz és Damaszkusz között.

A tunéziai külügyminiszter, Khamis Alaghinawa megerősítette a két állam közötti diplomáciai együttműködést, és kijelentette: „Tunézia elismeri a szíriai államot, és szoros velük a koordináció és az együttműködés a terroristák és a tunéziai foglyok területén, akik Szíria földjén tartózkodnak.” Továbbá megerősítette tunéziai küldöttség érkezését Szíriába, akik meghatározzák a vádlottak személyazonosságát és pontos számát. Hangsúlyozta, hogy visszatérésükkor Tunéziába foglalkozni fognak velük a törvény terrorizmusra és pénzmosásra vonatkozó pontjai szerint – írja az Al-Mayadeen hírügynökség.

Tunéziai források arról írnak,hogy a tunéziai foglyok száma Szíriában 43 fő. Terrorista szervezetekhez való csatlakozással és terrorcselekményekkel vádolják őket.

Nem hivatalos adatok arról árulkodnak, hogy körülbelül 6000 tunéziai állampolgár van, akik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet illetve a Nuszra Front soraiban harcolnak Szíriában.

A tunéziai miniszter arról adott tájékoztatást, hogy országa több óvintézkedéseket is tett annak érdekében, hogy hazatérésükkor a terroristák ne élvezzenek büntetlenséget. Hangsúlyozta, hogy a tunéziai biztonsági erők, együttműködve számos más országgal jelentős szerepet szánnak a terrorizmus kérdésének.

Hangsúlyozta Tunézia készségét az iránt, hogy átvegye azokat a tunéziai foglyokat, akik szíriai börtönökben sínylődnek. Fogolycseréről a két országnak megállapodásaik vannak, ha bírósági ítéletek születnek velük szemben.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑