Terrorizmus

2018. 06. 18.

Szíriai hadsereg állásait bombázta az amerikai vezetésű koalícióA szíriai állami média azt jelentette hétfőn, nem sokkal éjfél után, hogy az Egyesült Államok vezette katonai koalíció egy harci gépe a hadsereg egy katonai állását bombázta az ország keleti részén, és a légitámadás halálos áldozatokat is követelt.

Az amerikai hadsereg azonban tagadta, hogy légicsapásokat hajtott volna végre a térségben – az akciót a jelentés szerint az iraki határnál fekvő Al-Harra településen hajtották végre, Al-Bukamáltól délnyugatra; a halálos áldozatok és a sebesültek számáról részleteket egyelőre nem tudni.

A Szíriai Arab Hadsereggel szövetséges milícia egyik parancsnoka szintén arról beszélt a Reuters hírügynökségnek, hogy  amerikai drónok iraki fegyveres csoportok és a szíriai hadsereg állásait támadták Al-Bukamál és a nyugatabbra fekvő Al-Tanf között.

Az amerikai vezetésű koalíció olyan  kurd milíciákat támogat a térségben, amelyek megszállták Szíria Eufráteszen túli kőolajban és vízben gazdag területeit.

A Szíriai Arab Hadsereg, szövetséges milíciákkal az oldalán kiverte tavaly Al-Bukamálból az Iszlám Állam erőit, a dzsihadisták azóta is végrehajtottak támadásokat a térségben, amik kelet felől a kurdok és amerikaiak által megszállt területről érkeznek.

Amerikai csapatok Al-Tanfban is állomásoznak Al-Bukamáltól délnyugatra, az iraki-jordániai-szíriai hármashatár közelében. Legutóbb Al-Tanf irányból indítottak az iszlamisták támadást Palmyra ellen. A szíriai katonák visszaverték a terroristák támadását.

Dr. Bashar Al-Assad szíriai elnök a múlt héten kijelentette, hogy az Egyesült Államokat megszálló hatalomnak tekinti Szíriában, és országa ezzel kapcsolatban „támogat mindenfajta ellenállási cselekményt, amely terroristák vagy megszálló erők ellen irányul”.

Orientalista.hu – Zenobia MTI

, , , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com