Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2024. 01. 14.

Teljesen lakhatatlanná vált a Gázai övezet

2024. 01. 14.

A Gázai övezet a háború miatt lakhatatlanná válik – figyelmeztetett vasárnap az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak nyilatkozva a Norvég Menekülttanács (NRC) helyi illetékese.

Ahmed Bayram a hírtévének elmondta, hogy az NRC mintegy másfél évtizede tevékenykedik az övezetben, és jelenleg is mintegy 50 munkatársa van az ostromlott palesztin területen.

A palesztin lakosságot “veszteség, gyász és természetesen félelem sújtja”, gyerekeik 100 napja nem aludták át az éjszakát, és hiány van élelmiszerből és tiszta vízből – mondta Bayram.

“Ez a sötét óra arra emlékeztet, hogy a Gázai övezet katonai okokból a legnagyobb árat fizető civil lakosság számára lakhatatlanná válik” – magyarázta az NRC illetékese.

Izrael azt követően indított háborút a Gázai övezetben, hogy  Hamasz annak fegyveresei tavaly október 7-én betörtek Izrael déli részébe.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 23 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre bosszúból. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. a sebesültek száma megközelíti a 60 ezret.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑