Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 02. 21.

Templomokat gyújtottak fel Etiópiában

2019. 02. 21.

Etiópiában keresztények elleni támadást hajtottak végre szomáli iszlamisták. A szélsőséges fegyveresek legalább hét templomot gyújtottak fel.

A szélsőséges szomálik Alaba Kulito városban támadták meg az evangéliumi egyház intézményeit. A helyi biztonsági erők megkésve érkeztek ki a helyszínre, több templom teljesen elpusztult a tűzben. A templomok gyújtogatása futótűzként terjedt a főként muszlim lakosú dél-etiópiai tartományban. Több településről is érkeztek hírek hasonló támadásokról – közölte a linga.org.

BBC információi szerint hamisak voltak azok a hírek, melyek szerint a templomrongálók egy mecset felgyújtása után támadták meg a keresztény templomokat.

Kelet-Szomália tartományban súlyos humanitárius válság dúl. Etiópiában közel három millió menekült él, akik a környező országok konfliktusövezeteiből menekültek el. A szomszédos Ogadeni tartományban mindennaposak a fegyveres összetűzések a tartomány elszakadásáért harcoló iszlamista csoportok és az etiópiai hadsereg között. Az elmúlt hetekben több mint nyolcvanezer, főként szomáli etnikumú menekült érkezet Alaba Kulito város térségébe – írta az Euronews.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News – Kassab Adonis

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑