Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 04. 09.

Terroristákat szállított át szíriai bázisáról az amerikai hadsereg

2021. 04. 09.

Az amerikai hadsereg helikopterei 50, az Iszlám Államhoz tartozó terroristát szállított át egyik, Al-Hasakah környékén lévő bázisáról Deir Ezzor térségébe – közölte A SANA szíriai állami hírügynökség.

Az amerikai megszállók a terroristákat az Al-Amar nevű település közelébe vitték, ahol az egyik legjelentősebb olyan szíriai olajmező található, mely az amerikai erők megszállása alatt áll.

A szíriai hírügynökség helyi forrásai szerint a terroristákat azután szállították át másik térségbe, miután kiképzést kaptak az amerikai bázison.

Az ,,Al-Shadadi,, nevű amerikai bázison kiképzett terroristákat megpróbálják integrálni egy olyan fegyveres csoportba, melyet a megszálló erők ,,törzsi hadseregnek,, neveznek és, mely egyértelműen amerikai irányítás alatt áll. A csoport parancsnoka egy ,,Abu Khawla,, néven ismert személy, akit eredetileg Ahmed Al-Khabil-nak hívnak és korábban az Iszlám Állam egyik katonai vezetője volt.

Az amerikai hadsereg korábban már kiszabadított több tucat, az Iszlám Államhoz tartozó terroristát Al-Hasakah egyik börtönéből, melyet a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők (SDF),, nevű milícia ellenőriz.

A SANA hírügynökség is beszámolt arról, hogy az amerikai hadsereg korábban 40 terroristát szállított át az ,,Al-Hol,, börtönből az Al-Shaddadi bázisra, hogy ott kiképezhessék őket. Az amerikai ,,átképzésen,, átesett terroristákat pedig a szíriai kormányerők, vagy csak egyszerűen szíriai civilek ellen vetik be. Az Egyesült Államok ugyanis mindenáron meg kívánja akadályozni, hogy a szíriai hadsereg visszaszerezze az amerikai megszállás alatt lévő olajmezőket.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT Arabic)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑