Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 04. 09.

Terroristákat szállított át szíriai bázisáról az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg helikopterei 50, az Iszlám Államhoz tartozó terroristát szállított át egyik, Al-Hasakah környékén lévő bázisáról Deir Ezzor térségébe – közölte A SANA szíriai állami hírügynökség.

Az amerikai megszállók a terroristákat az Al-Amar nevű település közelébe vitték, ahol az egyik legjelentősebb olyan szíriai olajmező található, mely az amerikai erők megszállása alatt áll.

A szíriai hírügynökség helyi forrásai szerint a terroristákat azután szállították át másik térségbe, miután kiképzést kaptak az amerikai bázison.

Az ,,Al-Shadadi,, nevű amerikai bázison kiképzett terroristákat megpróbálják integrálni egy olyan fegyveres csoportba, melyet a megszálló erők ,,törzsi hadseregnek,, neveznek és, mely egyértelműen amerikai irányítás alatt áll. A csoport parancsnoka egy ,,Abu Khawla,, néven ismert személy, akit eredetileg Ahmed Al-Khabil-nak hívnak és korábban az Iszlám Állam egyik katonai vezetője volt.

Az amerikai hadsereg korábban már kiszabadított több tucat, az Iszlám Államhoz tartozó terroristát Al-Hasakah egyik börtönéből, melyet a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők (SDF),, nevű milícia ellenőriz.

A SANA hírügynökség is beszámolt arról, hogy az amerikai hadsereg korábban 40 terroristát szállított át az ,,Al-Hol,, börtönből az Al-Shaddadi bázisra, hogy ott kiképezhessék őket. Az amerikai ,,átképzésen,, átesett terroristákat pedig a szíriai kormányerők, vagy csak egyszerűen szíriai civilek ellen vetik be. Az Egyesült Államok ugyanis mindenáron meg kívánja akadályozni, hogy a szíriai hadsereg visszaszerezze az amerikai megszállás alatt lévő olajmezőket.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT Arabic)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑