Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 04. 14.

Tikritben iraki katonák tömegsírjára bukkantak (Képgaléria,videofelvétel +18)

2015. 04. 14.

Az Iszlám Állam által foglyul esett majd hidegvérrel kivégzett 1700 iraki katona holtestét találták meg a visszafoglalt városban.
Az egy hónapig tartó ostrom után az iraki hadsereg és a Hasd Al-Saab névre hallgató főként síitákból álló népi milícia sikeresen visszafoglalta és megtisztította a várost az ISIS terroristáitól. A sírokra ezt követően bukkantak az iraki törvényszéki osztagok.

A terrorszervezet még 2014 júniusában tett közzé a közösségi oldalakon olyan videókat és képeket, melyeken az iraki katonák hidegvérrel történő kivégzését mutatják.

Megrázó felvétel (+18):

Néhány túlélő arról számolt be, hogy a terroristák a foglyok vallási identitása felől érdeklődtek, majd sorban kezdték el a síita katonák lemészárlását.

A Spayker mészárlásként elhíresült tömegirtás helyszínén a Tikrit városát felszabadító iraki katonák a könnyeikkel küszködve emlékeztek meg halott társaikról.

Képgaléria az exhumálásról (+18):

A várost visszafoglaló offenzívát még március 2-án indította az iraki hadsereg akiket 30 ezer harcosával támogatott a a Hasd Al-Saab. A síita milícia tagjai megesküdtek, hogy megbosszulják a gyilkosságokat.

A hadsereg most viszont Moszul felé veszi az irányt, amely viszont az Iszlám Állam egyik fő erősségeként már sokkal nagyobb kihívás lesz, az iraki hadseregnek és az őket támogató népi milíciáknak.

Orientalista.hu – Iraki Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑