Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2016. 11. 08.

Tizenkét év börtönnüntetést kapott egy palesztin kamaszfiú

2016. 11. 08.

Tizenkét év börtönre ítélt egy izraeli bíróság egy most 14 éves palesztin kamaszt, aki tavaly októberben késsel sebesített meg két izraelit egy zsidó telepen.

A merényletben közreműködött az elítélt Ahmed Manaszra 15 éves unokatestvére is, őt a helyszínen lelőtte egy fegyveres járókelő.

A megsebesített Ahmedot a felfegykerezett izraeliek körül álták és telefonjukkal rögzítették, ahogyan szenved a tehetetlen palesztin fiú. Az egyikük még arab nyelven is sértegette.

الطفل الفلسطيني أحمد مناصرة،

A késelésben egy 12 éves bicikliző izraeli fiú súlyosan megsebesült, egy férfi pedig könnyebben, azóta mindketten felépültek.

– Itt most egy olyan fiúról van szó, aki egyáltalán nem veszélyes és később sem lesz veszélyes, a bíróság mégis helyben hagyta a vádat és börtönbüntetésre ítélte őt, ráadásként elképzelhetetlen mértékű pénzbüntetést szabott ki rá. Úgy látszik, palesztinoknak nem szolgáltat igazságot az izraeli bíróság – mondta a palesztin fiatal ügyvédje.

– A bíróság úgy ítélte meg, hogy a vádlott cselekedete könnyen egy másik ember életének kioltásában végződhetett volna. Nincs menekvés azok számára, akik ártatlanok elleni terrortámadásokban vesznek részt – mondta az ügyész.

A tavaly októberi merénylet volt az egyik első késes támadás Izraelben. Egy év alatt 35 izraelit és két amerikai turistát öltek meg hasonló merényletekben.

Ugyanebben az időszakban az izraeli biztonsági erők 154 palesztin támadót öltek meg.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑