Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 10. 03.

Több Irán-barát katona meghalt egy izraeli légicsapásban Szíria keleti részén

2023. 10. 03.

Hat Irán-barát fegyveres meghalt egy „valószínűleg izraeli” légicsapásban, amely hadállásaikat vette célba Szíria Deir-ez-Zór tartományában kedd hajnalban – közölték a helyi források.

A szíriai védelmi minisztérium arról számolt be, hogy ez utóbbi helyszíntől nyugatabbra, ugyanebben a tartományban egy légi támadásban megsebesült két szíriai katona.

Helyi források szerint hat Irán-barát harcos meghalt egy valószínűsíthetően izraeli (légi) rajtaütésben”, amely a Teheránnal szövetséges csoportok három hadállását vette célba Bukamal település, illetve az iraki határ közelében.

A minisztérium pedig azt közölte: az izraeli légierő az éjszaka folyamán a szíriai hadsereg állásait vette célba Deir-ez-Zór közelében. Kisebb anyagi kár keletkezett.

A szíriai hadsereg és az Irán-barát csoportok, amelyek a háború 2011-es kezdete óta Bassár el-Aszad mellett harcolnak, nagy erőkkel vannak jelen a térségben.

Izrael 2011 óta több száz légicsapást hajtott végre szíriai területen, elsősorban az Irán és a libanoni Hezbollah – Damaszkusz szövetségesei és Izrael állam esküdt ellenségei – által támogatott erők, valamint a szíriai hadsereg ellen. Az izraeli hadsereg azonban általában nem ismeri el, hogy ő hajtotta végre a támadásokat.

Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑