Cadmus fordítás Cadmus
Algéria

2018. 11. 25.

Több száz algériai keresztelkedett meg az elmúlt hónapban

2018. 11. 25.

Több száz algériai muszlim döntött úgy, hogy megkeresztelkedik, és nyíltan követni fogja Jézus tanításait. Az észak-afrikai ország alkotmánya deklarálja a szabad vallásgyakorlást, ezzel szemben az algériai hatóságok korlátozzák azt, míg a zömében muszlim többségű társadalom gyakorlatilag üldözi a keresztény közösségeket.

Az országban tevékenykedő misszionáriusoknak köszönhetően, hetente több tucat algériai dönt úgy, hogy felveszi a kereszténységet, és Jézus Krisztus tanításai szerint éli tovább az életét.

Az ismerőseim gyanakodva néznek rám, mert elhagytam a muszlim hitet, és megkeresztelkedtem. De amikor a Bibliából idézek nekik, meghökkennek, és abba hagyják a vitatkozást – mondta egy fiatal algériai férfi.

Tizi Ouzou térségében minden pénteken misét tartanak a keresztény hitre tért embereknek. Majd nagy ünnepség keretén belül megkezdődik a muszlimnak született férfiak és nők megkeresztelése.

Az erre kialakított medencébe fehér ruhába öltözött hívők teljesen megmártóznak, ezzel is felidézik Jézus megkeresztelkedését a Jordán-folyóban. A szertartás alatt egyházi dalokat énekelnek.

Korábban sötétségben éltem, de most végre kiléptem a fényre – mondta egy újonnan megkeresztelkedett asszony.

Az istentiszteleteken több száz érdeklődő szokott részt venni.

Egyre többen döntenek úgy, hogy eljárnak a keresztény hittanórákra, hogy felkészülhessenek a megkeresztelkedésre – mondta a francia hitoktató.

Bár Tizi Ouzou térségében elfogadottabb lett a kereszténység, Algéria többi részén még mindig számkivetettként él az aki megkeresztelkedik. A legtöbb esetben a családtagok üldözik el a keresztény hitre tért rokont. Ezért a legtöbb algériai keresztény titokban tartja Jézusba vetett hitét.

Forrás: S4C.news – Kassab Adonis, Kép: Linga.org

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑