Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 05. 14.

Törökbarát iszlamisták megöltek 15 szíriai katonát

2021. 05. 14.

Május 7-én az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham koalíció fegyveresei rajtaütésben megtámadták a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadtestének több állását az északnyugati Idleb tartomány területén.

A militánsok számos katonai állást rohamoztak meg az Al-Harakat magaslaton, nyugatra Miladzsa településtől Idleb tartomány déli részén. A militánsok és szíriai katonák közötti összecsapások legalább egy órán át tartottak.

Dzsihádista források arról számoltak be, hogy a rajtaütéseket végrehajtó fegyveresek a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció “Abu Bakr Al-Sziddik Dandár” nevű frakciójához tartoztak.

A londoni székhelyű “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű egyszemélyes szervezet szerint a szíriai 5. Hadtest öt katonája meghalt és tíz másik megsebesült a rajtaütésekben. A Hajat Tahrir Al-Sham egy fegyverese szintén meghalt, két másik megsebesült. Az állítások azonban még igazolásra várnak.

Idén ez volt az Idleb tartományt és közvetlen környékét uraló Hajat Tahrir Al-Sham koalíció legnagyobb méretű támadása.

A terrorista szövetség korábbi támadásai gyakoribbak voltak, azonban kisebb erejűek.

A megszálló militánsok nagy erejű rajtaütései az Idleb tartományra vonatkozó 2020. március 5-én megkötött orosz-török tűzszüneti megállapodás nyilvánvaló megsértésének minősülnek. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei, elsősorban az Orosz Légierő természetesen méltó módon fognak válaszolni erre a támadásra az elkövetkező néhány napban, vagy inkább órában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Térképvázlat: @Suriyakmaps a Twitter közösségi oldalon, a Google Térkép és TerraMetrics alkalmazások felhasználásával

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑