Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 08. 30.

Tovább folytatódik a kurdok keresztényüldözése Szíriában

2017. 08. 30.

A kurd hatóságok, szíriai keresztény tanárokat tartóztattak le, mert részt vettek a kurd tanrend elleni tiltakozáson.

Az autonóm kurd hatóságok letartóztatták több iskolának az igazgatóját és tanárait az észak-kelet szíriai Haszakah városának Ghueyran nevű negyedében, mert részt vettek a kurd tanrendek elleni tiltakozáson.

A helyi források említették, hogy a biztonsági erők, amelyek az Asayish (Kurdisztáni Regionális Kormány) nevű vezetéshez tartoznak, néhány oktatási kádert letartóztatott, mert részt vettek azon a tiltakozáson, amit a Ghueyran nevű negyed számos lakosa szervezett, kifogásként a helyi vezetés azon törekvése ellen, hogy kötelezővé teszik a kurd tanrendet az általános- és középiskolákban a következő tanév kezdetével.

Ez a lépés, amit a kurd autonóm vezetés alkalmazni akar összhangban a tanrendek kurdosításával, a fennhatósága alatt álló területek iskoláival, amely 2 évvel ezelőtt kezdődött az általános iskolákban.

A helyi Al-Khaabour nevű hálózat igazgatója, Ibrahim al-Habas azt nyilatkozta az Arabi21-nek, hogy a tiltakozások, amelyeket a lakosság végrehajtott az mintegy megelőző lépésként szolgál az általános- és középiskolákban bevezetendő kurd tanrend ellen. Mindez az után, hogy a kurd vezetés kinyomtatta a helyi tanrendet és szétosztotta Haszakah vidék iskoláiban, felkészülésként az új tanév kezdetére. (Forrás: Assyrian Orient)

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑