Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 16.

Türkmén terroristákat támadott az Orosz Légierő

2016. 03. 16.

Az Orosz Légierő a török-szíriai határt átlépő hosszú terrorista menetoszlopot követett nyomon és vett célba. A betolakodók terve az volt, hogy csatlakozzanak az északi és északkelet-lattakiai csatatereken lévő társaikhoz Szíriában.

A terroristákat, akik főleg türkmének voltak és az Orosz Légierő felderítő gépei fedezték fel, megpróbáltak belépni Lattakia tartomány területére az egyik török határátkelőhelyen, Jajladagi közelében.

A Dzsaish Al-Turkmen és az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) fegyvereseinek Szíria felségterületére történő behatolásakor az Orosz Légierő a Furniluk-erdőben lecsapott a gépjárműveik menetoszlopára, amire a “felkelő” (értsd: vahhabita terrorista) harcosok szétszóródtak a határ mentén, hogy elkerüljék az erőteljes légi csapásokat.

Amikor az orosz katonai repülőgépek befejezték, a Szíriai Légierő megindította a saját légi támadásait a Furniluk-erdő felett, fenntartva a nyomást az ott rekedt “felkelő” harcosokon.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg, a Szíriai Ellenállás, a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya szárazföldi támadást hajtottak végre a Jajladagi török határállomás előtt fekvő utolsó falvakban.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők 7,5 kilométerre vannak a Jajladagi török határállomástól, azonban ebből 3 kilométer “üres” erdős terület.

Hétfőn a Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomult Lattakia tartomány északkeleti részén és bekerítettek több terroristát a kulcsfontosságú Kabbani helységben, csak egy utat hagyva nekik a visszavonulásra.

A szíriai katonák teljesen ellenőrzésük alá vonták az 1154. számú magaslatot Kabbani délnyugati peremén, miután súlyos harcokat vívtak az Al-Nuszra Front (Al-Kaida), a Harakat Ahrar Al-Sham, az FSA “1. Partvédelmi Dandár” és a “Al-Ghaab Sólymok Dandár” fegyveresei ellen.

Az 1154. számú magaslaton, Dzsabal Al-Akradban (a Kurd-hegységben) elért sikerüket követően a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak három különböző irányból körbevenni Kabbanit, csak egy kivezető utat hagyva visszavonulásra a megszállóknak ebből a stratégiai helységből.

A Szíriai Fegyveres Erők által Kabbaniban használt harcmodor hasonló a korábban Ghammamban, Szalmaban, Kinszibbában és Al-Rabijahban kipróbálthoz, amely szerint a katonák körülvették az ellenséges fegyvereseket és csak egy utat hagytak nekik a harcból történő visszavonulásra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑