Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 12. 15.

Újabb rakétatámadás ért egy amerikai bázist Szíriában

2021. 12. 15.

Hétfő este rakétatalálat érte a szíriai Deir Ezzor tartományban fekvő Al-Omar olajmező közelében illegálisan létrehozott amerikai katonai bázist – közölték a helyi források.

Az orosz Sputnik hírügynökség szerint több rakétát is kilőttek az amerikai megszálló csapatoknak otthont adó bázisra. A közelben élő szíriai polgárok négy robbanást hallottak és füstöt láttak felszállni az amerikai létesítményből.

A szíriai SANA hírügynökség szerint támadás történt az amerikai erők szövetségesének számító kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) által ellenőrzött Dhiban város központja ellen.

Hasakah, Deir Ezzor és Rakka kormányzóságok egyes olajban gazdag területei az SDF milícia ellenőrzése alatt áll akik elmondásuk szerint segítik az Egyesült Államok harcát az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen. Azonban valójában csupán a lopott szíriai olajat segítenek kicsempészni az országból az amerikai csapatoknak.

Donald Trump elnök 2019-ben még úgy döntött, hogy kivonják az amerikai csapatokat Szíriából, azonban az új amerikai kormányzat mégis helyben tart közel 900 amerikai katonát.  Az washingtoni döntés mögött a szíriai olaj illegális kitermelése és az országból történő kicsempészése állhat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT Arabic)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑