Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 07. 13.

Üzenet a Magyar Kormánynak Szíriával kapcsolatban

2015. 07. 13.

Egy kis emlékeztető 2012 decemberből amikor is a magyar kormány hazazavarta a szír diplomatákat “..A magyar kormány ugyanis többé nem tekinti legitimnek a Bashar Al-Assad-rendszert, így az azt képviselő diplomatáknak távozniuk kell – mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőnöke. A kabinet szombaton ismerte el az arab ország törvényes képviselőjének a Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját…” – hozzá kell tenni Közép-és Kelet Európában egyedül Budapest hozta meg ezt a döntést.

Kedves Magyar Kormány!

A Szíriai Arab Köztársaság kormánya nem  egy “rendszer”, nem “rezsim”, hanem a szíriaiak többségét képviselő szekuláris államformának a vezetése, amit persze maguk tudnak a legjobban Magyarországon, mivel közeli baráti kapcsolatban voltak a Szíriai Arab Köztársasággal míg nem fizettek jobban a katariak és a szaúdiak, hogy hadat üzenhessenek Damaszkusznak.  Önök jogtalanul egy terrorizmustól szenvedő országot hagytak magára , amiről azt gondolták, hogy a kormánya és annak a vezetője Dr. Bashar Al-Assad elnök úr heteken belül megfog bukni.

Az egész “üzleti” szempontból persze érthető volt, jó üzlet volt és csak gratulálni lehet hozzá, mivel szaúdi pénzből megtudtak szabadulni a magyar honvédség elavult fegyvereitől, visszafizetni az IMF hitel egy részét, csupán azért cserébe, hogy egy hazaáruló sötét gondolkodású terrorisa csürhét, amiből mellesleg (mint maguk is tudják) maga az Iszlám Állam néven ismert terrorszervezet is létrejött és “Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalíciójának” hívtak elismerjék törvényes képviselőnek.

Mint maguk is tudják, ez a “Koalíció” nem igen létezik már, és a szíriai terepen csupán két jelentős egymás ellen harcoló erő van: A Szíriai Arab Hadsereg és az Al-Kaida. Az Al-Kaida mint tudjuk nemzetközileg elismert terrorszervezet és több t van Szíriában a két jelentősebb a Nuszra Front és az Iszlám Állam. Olyan hogy mérsékelt ellenzék egyáltalán nem létezik Szíriában, akik úgymond ellenzékiek azok hazafias kötelességüket teljesítik a Szíriai Arab Hadsereg kötelékén belül, és ha majd eljön az ideje hogy politikai érvekkel összehasonlítsák erejüket, meg is fogják tenni egy szabad országban Szíriában, mint ahogy megtörtént az elmúlt években.  Ma Magyarországon, ha egy nagyon mérsékelt ellenzéki harcos fegyvert ragadna, mit tenne a Magyar kormány? Mit tenne a rendőrség a hadsereg a titkosszolgálat? Letartoztatná vagy megengedné hogy külföldről támogassák?!

Kedves Döntéshozók!

Maguk kezében van a döntés, aminek úgy tűnik, hogy eljött az ideje és nem szabad tovább halasztgatni. Tudják nagyon jól, hogy a Szíriai Arab Köztársaság nem fog elbukni még egy világháború kirobbanásával sem, és legkésőbb hátom éven belül kifogja pucolni az összes terrorista csürhét Szíriából. Azt  a terrorista csürhét ami  okozza a menekült áramlatot, aminek Magyarország az egyik első áldozata, a sok szerencsétlennel együtt, akik a terroristák elöl menekülnek, akik romba döntötték az életüket Szíriában.

Maguk dönthetnek most arról, hogy bocsánatot kérnek a Szíriai Arab Köztársaság elnökétől, akit a saját népe úgy ismert mint a “megbocsájtó”, a “kegyelmes”, és nem mint a “gázos” mint ahogy önök állítják a magyar médiában! Dönthetnének úgy, hogy egy komoly terrorizmus ellenes egyeztetést, biztonsági megállapodást kötnek a szíriai biztonsági szervekkel, nem egy olyan bohóckodást, mint az Irakba küldött százötven  magyar katonával tették, a koalíció kérésére, utasítására.

A döntés nem olyan bonyolult! Maguk dönthetnek arról, hogy fokozzák a menekült áramlatot, vagy csökkentik.

Ha csökkenteni szeretnék,  akkor az Assad vezette Szíria oldalán harcolnak, persze  a szaúdiak és katariak kicsit morcosak lesznek, de ők úgy is most egy méregtelenítésen esnek túl, aminek köszönhetően rövid időn belül képtelenek lesznek a marásukkal bárkit is megmérgezni. Még időben egyeztethetnek a Közel-Kelet egyetlen olyan államával államával,  ami ténylegesen harcol a terrorizmus ellen és olyan biztonsági adatgyűjteménnyel rendelkezik, amit a világ bármelyik nemzetbiztonsága megirigyelhetné!

Szíria mellett vagy Szíria ellen ez itt a nagy kérdés..

A civilizáció vagy a barbarizmus ellen.

A szekularizmus vagy a vahabizmus ellen.

A terrorizmus vagy az emberiség ellen.

A menekültáramlat megszüntetése vagy a menekült áramlat fokozása a cél?!

Maguk tudják, maguknak kell eldönteni de egy biztos: A hitelességüket egyre jobban kezdik elveszíteni, nem csak a Szíriával kapcsolatos események miatt, hanem az egész Közel-Kelethez fűződő politikájuk miatt is.

Maguk is tudják nem Dr. Bashar Al-Assad a “gázos” a gyilkos, mint ahogyan ezt többször is hangoztatta  az önök irányítása alatt álló médiumok, hanem az a sötét idióta aki így szerkeszti a híreket. Az a gyilkos aki befolyását kihasználva manipulálja a médiumokat, hogy az érdeke szerint közvetítse az eseményeket.

Eljött az idő Tisztelt Magyar Kormány, hogy felülbírálják elhibázott döntésüket, és megtegyék az első lépést Damaszkusz felé. Most ez Magyarország érdeke. Azt a menekültáradatot amit Magyarország elszenved és elfog szenvedni azt csak úgy lehet megállítani ha a Közel-Keleten rend béke és biztonság lesz, ezt most egyedüliként Dr. Bashar Al-Assad Szíria elnöke tudja garantálni.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑