Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 29.

Videó: A Szíriai Arab Hadsereg összecsapott a vahabita fegyveresekkel Észak-Aleppoban

2016. 06. 29.

Két nappal azt követően, hogy a Szíriai Arab Hadsereg elit egysége, a “Tigris Alakulatok” ellenőrzésük alá vonták a stratégiai helyzetű Al-Mallah gazdaságok keleti és északi részét, súlyos összecsapások zajlanak, miközben a vahabita fegyveresek ismételten támadják a hadsereg védelmi állásait. – közölte az almasdarnews.

Egy harctéri tudósító, aki a csatáról jelentett, megerősítette, hogy nem történt előrehaladás vasárnap óta, amikor a kormánycsapatok lerohanták a vahabita megszállók erősségét.

“A hadsereg biztosította a két nappal ezelőtt elfoglalt állásokat, keményen tűz alatt tartja a megszálló fegyvereseket Mallah déli részén és sikeresen visszaveri az ellentámadásokat.” – tette hozzá.

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg elfojtotta a “dzsihádista felkelők” (értsd: megszálló vahabita terroristák) egy nagy erejű támadását, amely Al-Mallahnak a kormányerők kezén lévő részei ellen irányult. A katonák sok ellenséges fegyveressel végeztek és lelőttek két felderítő célú pilóta nélküli repülő eszközt (“drónt”).

Amennyiben a kormányerők felszabadítják Al-Mallah egész területét, akkor a megszálló fegyveresek elveszítik az egyetlen ellátási útvonalukat (a Castello főutat) az általuk megszállt kelet-aleppoi kerületekbe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑