Cadmus fordítás Cadmus
Sport ATTA KENARE / AFP

2017. 09. 08.

Vita a meccs lefújása óta – a szírek és az irániak is elégedetlenek

2017. 09. 08.

Az Iráni Parlament Biztonsági és Külpolitikai Bizottságának tagja, Hashmatullah Flahat Bisha kérte a Sportügyekért felelős minisztertől, hogy magyarázza el hazája Irán Szíria elleni 2018-as világbajnoki selejtezőmérkőzésének kimenetelét.

Iráni politikus kéri az Irán-Szíria mérkőzés kimenetelének tisztázását.

Hashmatullah Flahat Bisha azt mondta: „a Sportügyekért felelős Miniszteren a sor, hogy magyarázza el az iráni csapat bűnrészességét szíriai ellenfelével szemben, ugyanis a keddi eredmény nem arányos az elsőszámú ázsiai csapat teljesítményével”.

A politikus szerint, a szíriai csapat értékes döntetlent ért el a „gyilkos időben szerzett góllal”, mely a 93. percben esett. A keddi mérkőzés a 10. és egyben utolsó fordulója volt a 2018-as oroszországi világbajnokság ázsiai kvalifikációjának.

Szíriában ezzel a döntetlennel tovább él a remény, hogy a válogatott kijuthat a 2018-as futball világbajnokságra. Lehetőséget kaptak arra, hogy szembenézzenek a B csoport harmadikjával, Ausztráliával. A győztes pedig megmérkőzhet a CONCACAF (észak-amerika) negyedik helyezettjével.

A szírek Iránt is okolják

Ugyanakkor Irán számára a találkozó teljesen tétnélküli volt, hiszen ők már több fordulóval ezelőtt bebiztosították a továbbjutásukat, sőt a csoportelsőségüket is. Talán ez miatt is lehetnek joggal elégedetlenek egy kicsit a szírek is. Ugyanis több szakértő és elemző szerint is, pont ellenkezőleg, az irániak sokkal nagyobb akarással küzdöttek, mint ami az ilyenkor megszokott tétnélküli mérkőzéseken megfigyelhető. A szírek szerint az irániaknak egy szavuk sem lehet, hiszen a lehető legerősebb kezdőcsapattal is álltak fel, végig igyekeztek uralni a mérkőzést, rengeteg helyzetet kidolgozva. Az egész mérkőzés folyamán és iramán úgy tűnhetett, mintha az irániak az életükért küzdenének.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑