Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 09. 25.

Zokogva ment a biztos halálba az öngyilkos dzsihadista (Videófelvétel)

2015. 09. 25.

Kétségbeesetten zokogott az üzbég dzsihaditsa azon a videó felvételen, amit terrorista társa vett fel ugyanis öngyilkos merényletet kell elkövetnie.
A külföldi harcos a narrátor állítása szerint Jafar Al-Tayyar névre hallgat és az üzbég iszlamisták által alapított Mujahid Mawaranahr szervezethez tartozik. A közép-ázsiai iszlamistákat tömörítő csoport a Törökország és öböl-menti arab államok által támogatott Dzsaish Al-Fatah terrorszervezethez van alárendelve, ami az Al-Kaida szíriai ágának a Nuszra Frontnak a szövetségese. – közölte a Russia Today.

A felvételen a zokogó dzsihadistának egy robbanóanyagokkal teli páncélozott járműbe kellett beülnie és a civilek által védelmezett Al-Fuah faluba kellett vezetnie, hogy felrobbantsa magát. –írta a Telegraph.

A videófelvételen Al-Tayyart a dzsihadista társai elbúcsúztatták, majd az operatőr azzal bátorította, hogy ha fél gondoljon Allahra. A felvételt készítő terrorista dicséri társát mivel ő az első az üzbég csoportból, aki ilyen merényletet követ el.

A húszas évei elején lévő ifjú terrorista valószínűleg akarta ellenére hajtotta végre a merényletet.

.

Az elmúlt hónapokban Törökország felől több tízezer terrorista árasztotta el Szíria Idleb tartományát, amit nagy küzdelmek és veszteségek árán megszálltak. A tartományban két falu lakossága Kafarja és Al-Fuah lakossága kitarott és önvédelmi milíciát alakítottak. A többségében síiták lakta településeket a terrorszervezetek teljesen körbezárták, a damaszkuszi kormány légi úton segíti a honvédő lakosságot.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑