2017. 06. 19.

Az amerikaiak lelőttek egy szír vadászgépetVasárnap az amerikai légierő lelőtt egy szír vadászgépet, amely az Iszlám Állam terrorszervezt állásait bombázta Rakkában.

A szíriai hadsereg egy harci repülője lelövésével vádolta meg vasárnap este a nemzetközi koalíciót.

A Szíriai Arab Hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció lelőtte. A repülő lezuhant, darabokra tört, pilótáját eltűntnek nyilvánították. A történteket a hadsereg vérlázítónak minősítette közleményében, amelyet a szíriai állami tévé is ismertetett.

Több mint tíz év óta először fordult elő, hogy az amerikai légierő lelő egy legénységgel repülő ellenséges gépet. Egy hónapon belül ez volt a negyedik olyan alkalom, hogy az amerikaiak a Szíriai Arab Hadsereg ellen hajtanak végre támadást.

A Szíriai Arab Hadsereg közleménye szerint vadászgép csak az Iszlám Állam állásait támadta. Most azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy együttműködnek a terroristákkal, hogy végrehajthassák az amerikai-cionista projektjüket a régióban.

A tájékoztatás szerint az incidens vasárnap délután történt.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI, RT nyomán)

 

, , , , , , ,


Back to Top ↑