2017. 11. 08.

Nagy-Britannia egyik legfontosabb mecsetének élén egy terrorszervezet vezetője állKiderült, hogy a mecset vezetője a Hamász politikai irodájának is vezető tagja.

A London északi részén lévő Finsbury Parkban található az egyik legnépesebb mecset, amelyet egyébként Szaúd-Arábia finanszírozásával építhettek meg a brit fővárosban. A mecsetet Mohamed Sawalha vezeti, akiről kiderült, hogy a Hamász nevű terrorszervezet legfontosabb döntéshozó szervében, a politikai irodában is fontos pozíciót birtokol – számol be a The Times.

A Hamász egyetlen célja, hogy elpusztítsa Izraelt, és helyére egy iszlamista államot szervezzen. Ennek megfelelően a Hamász gyakran indít támadást zsidó állampolgárok ellen, és kommunikációját az antiszemita felhang jellemzi.
Sawalha Palesztinából érkezett az Egyesült Királyságba még a kilencvenes években, ám ekkor még csak sejtették, hogy kapcsolatban áll a terrorszervezettel. Idén szeptemberben vált nyilvánvalóvá, hogy a muszlim férfinak mi a hivatalos pozíciója a Hamásznál.

A napvilágot látott információ ellenére a férfi ugyanakkor nem sért törvényt. Az Egyesült Királyságban ugyanis csak a Hamász militáns szárnyát minősítették terrorszervezetnek, míg a politikai ága szabadon ténykedhet – annak ellenére, hogy a szervezet ezen ágát az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is betiltották.

2008-ban például amerikai bírósági dokumentumokban azzal vádolták meg Sawalhát, hogy Ciszjordániában felügyelt terrorista akciókat, valamint több millió dolláros pénzmosással finanszírozta a Hamászt.

Orientalista.hu –  888.hu

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com