Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 08.

Újabb háborús provokáció Izraeltől (Videofelvételek)

2014. 12. 08.

A SANA szíriai hírügynökség jelentése szerint a Dimasz térséget és a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőteret bombázta a cionista állam.
A nyugati államok nem tudnak mit kezdeni a szír kormány erőfölényével. Az általuk finanszírozott őket „mérsékelt fegyveres csoportok” nevező terrorista szervezetek sorra veszítik el a falvakat és városokat.

Az USA és szövetségesei már nyíltan képzik ki a terroristákat Katarban, Líbiában és Jordániában. Izrael ENSZ jelentések alapján szintén nyíltan támogatja a terrorista csoportokat. A Szíriai Konfliktus 4 éve alatt Izrael már ötödjére sérti meg és támad szír célpontokat, ezzel is egy egész Közel-keletet magával húzó háborút akar kiprovokálni.

Vasárnap az izraeli légierő Damaszkusz közeli célpontokat támadott. A Dimasz térségben és a Nemzetközi Repülőtéren jelentős anyagi károk keletkeztek. A halottak száma egyenlőre ismeretlen. A szemtanúk szerint 10 nagy erejű robbanást lehetett hallani.

Izraeli vadászgépek szíriai légtérben:

Dimasz melletti reptér :

A legutóbbi izraeli támadás július 15.-én történt, a Golán fennsíkon a Baath nevű városban ahol a 90. ezred állomásozik. Az izraeliek akkor azzal indokolták az agressziót, hogy azt a célpontot támadták ahonnan rájuk lőttek és négy katonájuk megsérült. A szír részről több katona is életét vesztette.

A májusi izraeli agresszió szintén Damaszkusz közeli célpontokra fókuszált. Egy katonai konvojt támadtak meg amin iráni Fatah 110 rakétaszállítmány volt útban Libanon felé, valószínű a Hezbollah fegyverarzenálját erősítette volna.

Az szíriai állandó ENSZ nagykövet Bashar Al –Jafari Izrael elleni szankciókat követelt az ENSZ-től. al-Jafari emlékeztette az ENSZ-et, hogy  az izraeli hadserege idáig is nyíltan támogatott olyan szervezeteket mint a NUszra Fornt és az Iszlám Állam amik a nyugati világ  is terroristáknak tart. A Szíriai Külügyminisztérium két levelet is írt, egyiket Ban Ki Munnak a szervezet főtitkárának, a másik a Biztonsági Tanács elnökének címezte. A szír kormány követelte a nemzetközi szervezettől, hogy ítéljék el az izraeli támadásokat ami a terroristáknak nyúlt támogatást, továbbá követeli a szír kormány, hogy Izrael ellen szankciókat léptessenek életbe.

A cionista állam tegnap óta nem kommentálta az agressziót.

orientalista.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑