Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2018. 12. 07.

A dollár újabb rossz napja: India és az Egyesült Arab Emirátusok ezentúl a saját valutájukban kereskedik

2018. 12. 07.

India és az Egyesült Arab Emirátusok kedden aláírt egy új kereskedelmi egyezményt, melynek értelmében a két ország közötti kereskedelemben az elszámolás nem amerikai dollárban, hanem saját valutájukban, rúpiában és dirhemben történik.

A két ország közötti közel 50 milliárd dolláros kereskedelmi forgalom miatt fontos partnerei egymásnak és jelentős közös befektetéseik vannak. A most aláírt egyezmény pedig robbanásszerűen meg fogja növelni a két fél közötti import és export kereskedelmet.

A megegyezés kapcsolatban áll az indiai külügyminiszter Sushma Swaraj két napos Abu Dhabiban tett látogatásával. Abu Dhabiban ugyanis most tartotta tizenkettedik ülését az Egyesül Arab Emirátusok és India külügyminiszterei közös bizottsága, mely ülésnek jelenleg az Emirátusok Külügyminisztériuma adott otthont.

Az ülés során mindkét fél fontosnak tartotta a két ország közötti kereskedelmi, biztonsági és védelmi együttműködést. Továbbá megállapodtak abban, hogy közösen veszik fel a harcot a szélsőségesek és a terrorizmus ellen. Sheikh Abdullah Bin Zayed Al-Nahyan, az Emirátusok külügyminisztere kijelentette, hogy országát mindig is erős történelmi szál kötötte Indiához, és a két ország közötti kapcsolat a kölcsönös tiszteleten és a bizalmon alapszik.

Az indiai külügyminiszter a látogatása során gratulált az Egyesült Arab Emirátusok népének a napokban tartott nemzeti ünnepük miatt. A két fél más kétoldalú egyezményeket is aláírt a találkozó alkalmával. Ezek közül az egyik legfontosabb egy közös fejlesztési projekt létrehozása Afrikában és a két ország nemzeti bankjai, vagyis a Reserve Bank of India és a Central Bank of the United Arab Emirates közötti együttműködés.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Khaleejtimes.com

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑