Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 10. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg nyilatkozata a legutóbbi szír-izraeli konfliktus kapcsán

2017. 10. 19.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztői több ok miatt eddig nem kommentálták, hogy mi történt tegnap a Szíriai Légvédelem és cionista katonai repülőgépek között, azonban addig vártak amíg be nem avathatják olvasóikat a történtekbe, amit még nem tettek közzé máshol, mások. Általában így járnak el, és ez a fő ok.

A körülmények miatt a Syrian Arab Army oldal még mindig nem kapott részleteket a történtekről. Azonban a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága által kiadott nyilatkozat világosan kimondja, hogy egy cionista katonai repülőgép találatot kapott Libanon felett, amikor másik légijárművel együtt 2017. október 16-án, helyi idő szerint 08:51 órakor megpróbált behatolni Szíria légterébe.

Később ugyanazon a napon cionista katonai repülőgépek több radar elleni és nagy hatótávolságú, irányított levegő-föld rakétát indítottak Észak-Palesztina légteréből megpróbálva célba venni egy szíriai légvédelmi üteget Damaszkusz tartományban. Az ellenséges rakéták közvetlen célbacsapódását a légvédelem elfojtotta olyan módon, amelyet most nem részletezhetünk, de az egyik rakéta egy radarállomás közelében csapódott be és kijavítható károsodást okozott.

Azután a következő reggelen a cionista entitásból érkező olyan hírekre ébredtünk, hogy az egyik korszerű F-35I vadászgépük “madár becsapódás” okozta balesetet szenvedett.

Az incidens állítólag “két héttel ezelőtt” történt, de nyilvánosan csak október 16-án közölték, néhány órával azután, hogy a szíriai parancsnokság kiadta nyilatkozatát. A cionista média és hivatalos forrásaik a “baleset” bejelentését követően nem voltak képesek fotókat bemutatni a “madárral összeütközött” F-35 vadászgépről.

Nem állítunk semmit, csak eseményeket soroltunk fel, ahogyan megtörténtek, ezután átengedjük önöknek a megfelelő következtetések levonását; azonban nem hiszünk véletlen egybeesésekben, legalább is nem a Közel-Kelettel kapcsolatban.

A szíriai veszteségekről csak annyit, amennyit korábban említettük és kételkedünk benne bárki más beszél konkrét károsodásokról. Nem szégyeljük, ami történt. A Szíriai Légvédelem ellenintézkedései elfojtották a cionista támadást, azonban egy radarállomás károkat szenvedett az incidens során, sem több sem kevesebb nem történt.

A Syrian Arab Army oldal szerkesztői több részletet fognak megosztani az eseményekről, amikor eljön az ideje.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑