Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 04. 14.

A tűzszünet ellenére Szaúd Arábia továbbra is támadja Jement

2020. 04. 14.

Yahya Saree dandártábornok, a jemeni hadsereg szóvivője bejelentette, hogy a korábban életbe lépő tűzszünet ellenére szombaton több támadást is vissza kellett verniük a szaúdi katonai koalíció részéről Jawf és Maarib térségében.

Jemeni hadsereg és az Ansarullah ellenálló mozgalom két támadást vertek vissza . Az egyiket a Jawf kormányzósághoz tartozó Khab Washaaf térségében, a másikat pedig Maarib kormányzóság Sirwah körzetében. A tábornok bejelentése szerint az ellenség jelentős veszteséget szenvedett a támadás során és több tucat, a szaúdi koalícióhoz tartozó katona esett el.

Saree tábornok az eseményekkel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a tűzszünet életbe lépése után nem sokkal a szaúdi-amerikai szövetség vadászgépei több légicsapást is végrehajtottak Maarib és Jawf térségében.

Szaúd Arábia pedig nem sokkal a támadás előtt tett ígéretet arra, hogy felfüggeszti a katonai tevékenységet Jemenben és tűzszünetet léptet életbe. Azonban úgy tűnik, hogy ahogyan az Egyesült Államok ígéretei, úgy Szaúd Arábia ígéretei se érnek semmit.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑